Gå tilbake

Deilige bananmuffins med sjokolade (glutenfrie & melkefrie)

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 25 minutter
Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 4 egg
  • 2 medium bananer godt modne
  • 100 gr dadler uten stein
  • 2 ts eplecidereddik
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt essens eller 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 ts natron
  • 1/4 ts havsalt himalayasalt
  • 200 gr mandelmel
  • 100 gr mørk sjokolade 70%, uten melk

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader.
  • Egg, bananer, dadler, eplecidereddik, vaniljeekstrakt (evt essens eller pulver), natron og havsalt (evt himalayasalt) kjøres godt sammen i en blender til en lys eggedosis, ca etpar minutter.
  • Hell røren over i en bakebolle, og tilsett mandelmel. Bland sammen til en jevn kakerøre.
  • Hakk sjokoladen med kniv, og bland inn i røren.
  • Fordel kakerøren i muffinsformer. La det være igjen ca 1/2 cm opp til kanten.
  • Stekes i 20-25 minutter, til muffinsene er gyldne og gjennomstekte. Steketiden avhenger av hvor fulle formene er. Test med en kakenål eller en ren fyrstikk.
  • La muffinsene avkjøles i formene

Notater

Tips: Muffinsene kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i 12-15 minutter.