Deilige bananmuffins med sjokolade (glutenfrie & melkefrie)
Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 5 minutterminutter
Koke/steketid 20 minutterminutter
Total tid 25 minutterminutter
Porsjoner 12muffins
Ingredienser
4egg
2mediumbananergodt modne
100grdadleruten stein
2tseplecidereddik
1tsvaniljeekstraktevt essens eller 1/2 ts vaniljepulver
1tsnatron
1/4tshavsalthimalayasalt
200grmandelmel
100grmørk sjokolade70%, uten melk
Instruksjoner
Forvarm stekeovnen til 170 grader.
Egg, bananer, dadler, eplecidereddik, vaniljeekstrakt (evt essens eller pulver), natron og havsalt (evt himalayasalt) kjøres godt sammen i en blender til en lys eggedosis, ca etpar minutter.
Hell røren over i en bakebolle, og tilsett mandelmel. Bland sammen til en jevn kakerøre.
Hakk sjokoladen med kniv, og bland inn i røren.
Fordel kakerøren i muffinsformer. La det være igjen ca 1/2 cm opp til kanten.
Stekes i 20-25 minutter, til muffinsene er gyldne og gjennomstekte. Steketiden avhenger av hvor fulle formene er. Test med en kakenål eller en ren fyrstikk.
La muffinsene avkjøles i formene
Notater
Tips: Muffinsene kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i 12-15 minutter.