Deilige bananmuffins med sjokolade (glutenfrie & melkefrie)
Deilige bananmuffins med sjokolade ♥ Disse er så sunne at de kan spises når som helst når du har lyst på noe godt, og med velholdt samvittighet. Her har du næringsrike bananer, mandler, dadler og egg i skjønn forening. Og biter av mørk sjokolade. Nam!
Sødmen kommer fra dadlene, 70% sjokolade, samt bananene. Dadler er svært mineralrike. Mørk sjokolade er også spekket med gode næringsstoffer, og har et forholdsvis lavt sukkerinnhold. Om du ikke tåler melk, finnes det mange gode melkefrie 70% sjokolader. Jeg bruker ofte Änglamark sin (Coop-butikkene), den er både god på smak, økologisk og rimelig.
Bananmuffinsene er enkle og kjappe å lage. Jeg bruker rett og slett blenderen til å kjøre sammen alle ingrediensene foruten mandelmelet, som blandes i til slutt. Med blender blir dadlene finmost, så sødmen fordeler seg jevnt i røren. Alternativt kan du bruke food processor eller stavmikser.
Jeg foretrekker å lage muffins i silikonformer, i muffinsbrett (se bildet under), da er de lette å ta ut av formene når de er ferdig stekt og avkjølt. La dem avkjøles i formene etter steking, da får sjokoladen «sette» seg og stivne, og du slipper å risikere søl. Avhengig av størrelsen på muffinsformene, rekker oppskriften til ca 12 muffins når de stekes i silikonformer i «standard» størrelse.
Lyst på en alternativ variant? Prøv gjerne Knallgode muffins med eple og kanel ♥
Deilige bananmuffins med sjokolade (glutenfrie & melkefrie)
Ingredienser
- 4 egg
- 2 medium bananer godt modne
- 100 gr dadler uten stein
- 2 ts eplecidereddik
- 1 ts vaniljeekstrakt evt essens eller 1/2 ts vaniljepulver
- 1 ts natron
- 1/4 ts havsalt himalayasalt
- 200 gr mandelmel
- 100 gr mørk sjokolade 70%, uten melk
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 170 grader.
- Egg, bananer, dadler, eplecidereddik, vaniljeekstrakt (evt essens eller pulver), natron og havsalt (evt himalayasalt) kjøres godt sammen i en blender til en lys eggedosis, ca etpar minutter.
- Hell røren over i en bakebolle, og tilsett mandelmel. Bland sammen til en jevn kakerøre.
- Hakk sjokoladen med kniv, og bland inn i røren.
- Fordel kakerøren i muffinsformer. La det være igjen ca 1/2 cm opp til kanten.
- Stekes i 20-25 minutter, til muffinsene er gyldne og gjennomstekte. Steketiden avhenger av hvor fulle formene er. Test med en kakenål eller en ren fyrstikk.
- La muffinsene avkjøles i formene