Smelt smøret i en kasserolle på moderat varme
La smøret så vidt småkoke på moderat/lav varme uten omrøring i 15-20 minutter. Det vil skille seg i to lag, melkestoffet nederst og smørfettet over
Noe av melkestoffet vil skumme (hvitt) på overflaten. Bruk en skje for å "samle sammen" skummet og fjerne det fra smøret, gjenta til så mye som mulig er fjernet.
Bruk en liten øse og ta det klarnede smøret over i en skål, slik at minst mulig av melkestoffet følger med
Sil deretter det klarnede smøret gjennom en osteduk (evt kaffefilter, men jeg anbefaler osteduk) over i et rent glass med tilhørende lokk. Se til at ikke noe melkestoff følger med.
Dersom det likevel har kommet med litt melkestoff, vil det typisk legge seg på bunnen. Da kan du forsiktig helle det over på et annet rent glass, se til at melkestoffet blir liggende igjen.
Oppbevares på rent glass med tett lokk, enten i romtemperatur eller i kjøleskap