Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle - bokhvetemel, rismel, potetmel, fiberhusk, tørrgjær, rårørsukker og havsalt.
Varm opp vannet til 38-40 grader, og tilsett i de tørre ingrediensene sammen med extra virgin olivenolje
Elt deigen godt sammen i ca 5 minutter, helst i kjøkkenmaskin, evt for hånd
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve ca en time på et lunt sted. Jeg fyller gjerne noen cm med godt lunkent vann i kjøkkenvasken eller et stort kar, og setter bakebollen oppi.
Dekk en langpanne med bakepapir
Hell deigen på langpannen. Ha godt med olivenolje på hendene, og trykk deigen utover til den er omtrentlig firkantet og ca 2 cm tykk. På bildet har jeg laget deigen ca 25x40 cm. Lag "hull" i deigen med fingrene.
Dekk med kjøkkenhåndkle, og la heve i en time til
Forvarm stekeovnen til 200 grader
Sprinkle godt med olivenolje over den ferdighevede deigen, og dryss over rosmarin og flaksalt
Focacciaen stekes ca 20-25 minutter (evt litt lenger om nødvendig, avhengig av ovn), til den er fint gylden