Gå tilbake

Glutenfri focaccia

Matrett Brød & bakst
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Heving 2 timer

Ingredienser

Deigen

  • 175 gr bokhvetemel
  • 175 gr rismel fullkorn
  • 150 gr potetmel
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ss rårørsukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 1,5 ts havsalt evt himalayasalt
  • 5 dl vann kaldt
  • 2 ss extra virgin olivenolje

Topping

  • extra virgin olivenolje
  • tørket rosmarin
  • flaksalt f.eks maldonsalt

Instruksjoner

  • Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle - bokhvetemel, rismel, potetmel, fiberhusk, tørrgjær, rårørsukker og havsalt.
  • Varm opp vannet til 38-40 grader, og tilsett i de tørre ingrediensene sammen med extra virgin olivenolje
  • Elt deigen godt sammen i ca 5 minutter, helst i kjøkkenmaskin, evt for hånd
  • Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve ca en time på et lunt sted. Jeg fyller gjerne noen cm med godt lunkent vann i kjøkkenvasken eller et stort kar, og setter bakebollen oppi.
  • Dekk en langpanne med bakepapir
  • Hell deigen på langpannen. Ha godt med olivenolje på hendene, og trykk deigen utover til den er omtrentlig firkantet og ca 2 cm tykk. På bildet har jeg laget deigen ca 25x40 cm. Lag "hull" i deigen med fingrene.
    Glutenfri focaccia2
  • Dekk med kjøkkenhåndkle, og la heve i en time til
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Sprinkle godt med olivenolje over den ferdighevede deigen, og dryss over rosmarin og flaksalt
  • Focacciaen stekes ca 20-25 minutter (evt litt lenger om nødvendig, avhengig av ovn), til den er fint gylden