Gå tilbake

Glutenfri pizzabunn 3.0

Matrett Pizza
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 1 stor pizzabunn

Ingredienser

  • 250 gr maismel
  • 100 gr rismel
  • 50 gr potetmel
  • 1 ss fiberhusk malte psylliumfrø
  • 2 ts tørrgjær
  • 1,5 ts havsalt
  • 5 dl kaldt vann varmet til ca 35 grader
  • 3 ss extra virgin olivenolje + til utbaking

Instruksjoner

  • Bland sammen alle tørre ingredienser - mel, fiberhusk, tørrgjær og havsalt
  • Varm vannet til ca 35 grader, og tilsett sammen med olivenolje. Bland godt sammen
  • Dekk til, og la heve på lunt sted i to timer
  • Forvarm stekeovnen til 250 grader
  • Hvelv deigen på en stekeplate med bakepapir, og trykk den ut til en jevn og tynn bunn. Ha olivenolje på hendene, så slipper du at deigen klistrer seg så mye.
  • Forstek pizzabunnen i 8-10 minutter, så overflaten blir litt "tørr" uten at deigen får særlig farge
  • Ha på ønsket fyll, og stek på nederste rille i omtrentlig 12-15 minutter avhengig av fyll og topping, til pizzaen er ferdig stekt og gylden