Gå tilbake

Glutenfrie rundstykker

Matrett Brød & bakst
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 30 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 12 rundstykker

Ingredienser

  • 4,5 dl vann kaldt
  • 1,5 dl extra virgin olivenolje
  • 300 gr gari finmalt type
  • 100 gr mandelmel
  • 2 ts himalayasalt evt havsalt
  • 2 ts tørket timian
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 4 egg spar ca 2 ss pisket egg til pensling
  • sesamfrø til dryss

Instruksjoner

  • Kok opp vannet, og tilsett extra virgin olivenolje
  • Bland sammen garimel, mandelmel, himalayasalt, timian og hvitløkspulver en bakebolle
  • Tilsett den varme væsken i melblandingen, og bland godt sammen til en jevn deig. La den stå og godgjøre seg i 10-15 minutter, så trekker melet til seg væsken.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Pisk eggene i en skål. Tilsett nesten alt av de piskede eggene i deigen, men la det være igjen ca 2 spiseskjeer egg til pensling. Bland godt sammen til en jevn deig.
  • Legg bakepapir på en stekeplate. Form runde, jevnt store boller mellom hendene, kna dem gjerne litt mellom hendene så blir de litt smidige. Trykk dem litt flate, ca 3-4 cm høye, og legg dem på stekeplaten. Merk at rundstykkene ikke hever seg særlig under steking - form dem derfor omtrent så store som du ønsker de skal være når de er ferdig stekt. Pensle med egg, og dryss litt sesamfrø over.
  • Stekes på nest nederste rille i ca 30-40 minutter, til de er lett gyldne
  • Avkjøles på rist

Notater

Rundstykkene er aller best når de er nystekte. Frys ned det du ikke trenger samme dag. De tines i stekeovnen på 160 grader varmluft i ca 15 minutter.
Hvis du ikke kan spise gluten/hvete, og er bedt på besøk til noen der du vet det serveres brødmat, så ta veldig gjerne med noen av disse!
I stedet for timian kan du også bruke tørket basilikum eller rosmarin