Go Back

Grillet kylling og aubergin

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Aubergin

  • 1 stor aubergin
  • extra virgin olivenolje
  • havsalt

Kylling

  • 800 gr kyllingfilet
  • extra virgin olivenolje
  • havsalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Fyr opp grillen
  • Aubergin deles i to på langs, og deretter i 1 cm tykke skiver på tvers. Legg i en aluminiumsform, sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over, den vil trekke seg inn i auberginkjøttet. Dryss over litt salt.
  • Kyllingfiletene deles i to, tre eller fire på langs, avhengig av størrelse, i noenlunde jevnt tykke stykker (så de blir ferdig noenlunde på likt)
  • Legg kyllingstykkene i en aluminiumsform (evt fordelt i to former om en er for liten), sprinkle extra virgin olivenolje over, og dryss salt og hvitløkspepper på begge sider
  • Når grillen er klar, settes aluminiumsformene med kylling og aubergin på direkte grillvarme. Vend av og til etter behov.
  • Når kyllingen er cirka halvveis stekt, kan stykkene legges direkte på grillen noen minutter, så den får brunet seg litt. Gjør det samme med auberginen.
  • Pass på at kyllingen blir helt gjennomstekt, den skal ikke være rå inni. Aubergin skal bli helt myk, og liksom "klappe litt sammen".
  • Server grillet kylling og aubergin med en enkel grønn salat