Grillet kylling og aubergin
Kalenderen sier sommer, og det er høysesong for å grille. Mat fra grillen smaker ekstra godt! Du trenger bare noen få gode råvarer for å trylle frem et deilig smaksrikt måltid. Grillet kylling og aubergin er en herlig kombinasjon, synes jeg, og sammen med en enkel grønn salat har du et komplett og næringsrikt måltid.
På bildet er grillet kylling og aubergin servert med en enkel grønn salat, med kun isbergsalat og cherrytomater. Foruten olivenolje og krydder, består dette måltidet dermed av kun fire råvarer. Så lettvint, og likevel så godt ♥
Om du ønsker, smaker det ekstra godt med litt kremet balsamico samt sitronolje over salaten.
Bruk aluminiumsformer for mer skånsom grilling
Her i huset bruker vi ofte aluminiumsformer (beregnet for grilling) som vi setter på direkte grilling. Da blir grillingen mer skånsom, fordi det er lettere å unngå at den blir svidd for å bli gjennomstekt. Svidd mat er ikke så bra…
Til denne oppskriften brukes egen form til kyllingen, og egen til auberginen. Dels fordi ulike råvarer gjerne trenger ulik grilltid for å bli ferdige, og i tillegg er aluminiumsformene gjerne for små til å romme all maten. Med mindre du bruker veldig store aluminiumsformer da. Bruk av former gjør også at råvarene rekker å bli gjennomstekte, uten å bli tørr og eventuelt svidd. Med andre ord får du også bedre kontroll på det ferdige resultatet.
Underveis i grillingen kan du ta både kylling og aubergin utav formene og legge en stund direkte på grillen, så de får gyldne grillmerker og mer av den karakteristiske grillsmaken. Og deretter kan du legge dem tilbake i aluminiumsformene om de ikke er helt gjennomstekte.
Aluminiumsformene fungerer dessuten ypperlig som serveringsfat!
Grillet kylling og aubergin
Ingredienser
Aubergin
- 1 stor aubergin
- extra virgin olivenolje
- havsalt
Kylling
- 800 gr kyllingfilet
- extra virgin olivenolje
- havsalt
- hvitløkspepper
Instruksjoner
- Fyr opp grillen
- Aubergin deles i to på langs, og deretter i 1 cm tykke skiver på tvers. Legg i en aluminiumsform, sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over, den vil trekke seg inn i auberginkjøttet. Dryss over litt salt.
- Kyllingfiletene deles i to, tre eller fire på langs, avhengig av størrelse, i noenlunde jevnt tykke stykker (så de blir ferdig noenlunde på likt)
- Legg kyllingstykkene i en aluminiumsform (evt fordelt i to former om en er for liten), sprinkle extra virgin olivenolje over, og dryss salt og hvitløkspepper på begge sider
- Når grillen er klar, settes aluminiumsformene med kylling og aubergin på direkte grillvarme. Vend av og til etter behov.
- Når kyllingen er cirka halvveis stekt, kan stykkene legges direkte på grillen noen minutter, så den får brunet seg litt. Gjør det samme med auberginen.
- Pass på at kyllingen blir helt gjennomstekt, den skal ikke være rå inni. Aubergin skal bli helt myk, og liksom "klappe litt sammen".
- Server grillet kylling og aubergin med en enkel grønn salat