Gå tilbake

Grønnsaks-wok med egg og stekt spekeskinke

Matrett Grønnsaker, Gryteretter & wok
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4-500 gr sjampinjong
  • 1 stor rød paprika
  • 1 stor grønn paprika
  • 1 stor gul paprika
  • 1 medium purre
  • extra virgin olivenolje
  • havsalt
  • hvitløkspepper
  • 4 egg
  • 100 gr spekeskinke

Instruksjoner

  • Sjampinjong kuttes i båter. Paprika kuttes i litt grove biter (3-4 cm). Purre vaskes godt for jord, og kuttes i 1/2 cm strimler på tvers.
  • Ha rikelig med extra virgin olivenolje i en wok eller gryte på høy varme (nesten max). Stek først sjampinjongen, rør ofte, til den er lett og fint brunet. Ha over i en romslig (serverings)skål så lenge.
  • Stek så all paprikaen, ha litt ekstra olivenolje over etter behov, rør ofte. Stekes til den er litt brunet, og ha over i skålen med sjampinjongen.
  • Stek purren, ha litt ekstra olivenolje over etter behov, rør ofte. Stek til den er litt "blank". Ha de andre grønnsakene tilbake i woken/gryten og bland sammen. Dryss over litt salt og hvitløkspepper.
  • Pisk eggene sammen i en skål. Trekk grønnsakene ut til ene siden, så ca halve bunnen på woken/gryten synes. Hell i de piskede eggene, la dem steke noen sekunder, til de begynner å stivne. Bruk så stekespaden til å blande eggene sammen til en eggerøre. Når eggene er bortimot helt stivnet, blandes de sammen med grønnsakene, og deles opp i mindre biter med stekespaden.
  • Ha grønnsakene med egg over i serveringsskålen
  • Strimle spekeskinken, og stek den til slutt, til den er lett brunet og har fått litt sprøhet.