Gå tilbake

Herlig krydret sjokonøtt-smoothie

Matrett Digg med sjokolade, Drikke & smoothie
Forberedelse 5 minutter
Porsjoner 2 glass

Ingredienser

Sjokonøtt-smoothie

  • 1 håndfull hasselnøtter
  • 2,5 dl vann kaldt
  • 1-2 fingerklyper himalayasalt
  • 2 håndfuller grønnkål bladene fra én lang stengel
  • 1 egg
  • 1 banan
  • 3 ss kakao
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss hempfrø
  • 2-4 dadler uten stein, smakes til
  • 1/2 ts lakrisrotpulver kan droppes eller erstattes av malt anis
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1/2 ts ekte kanel Ceylonkanel

Andre gode krydder du kan bruke

  • malt fennikel
  • malt anis i stedet for lakrisrotpulver
  • vaniljepulver
  • pulverkaffe for mokkasmak
  • gurkemeie

Instruksjoner

  • Hasselnøtter kan med fordel bløtlegges i kaldt vann kvelden før, og settes på benken eller i kjøleskap. Hvis ikke så bruker du dem bare direkte i smoothien.
  • Ha vann og himalayasalt i en blender. Hell av vannet fra hasselnøttene (hvis du har lagt dem i vann), og ha dem i blenderen. Riv av grønnkål fra den tykke stengelen, og tilsett. Videre tilsettes de øvrige ingrediensene og ønskede krydder. Kjør sammen til en jevn smoothie. Smak eventuelt til med litt mer krydder etter ønske, eller mer dadler for mer sødme. Spe eventuelt med litt mer vann om du synes smoothien blir for tykk.

Notater

Tips: Kjøp gjerne etpar pakker grønnkål i slengen, og frys ned. Skyll bladene, og riv dem av fra den tykke stengelen, før de fryses ned. Da holder de seg lenge, og du kan ta opp det du trenger etter hvert, grønnkålen trenger ingen tining og kan has rett i smoothien. Eventuelt finnes det også pakker med grønnkål som er ferdig vasket og rensket.
Om du ikke drikker opp all smoothien på én gang, holder den greit en dag i kjøleskap, men den er aller best når den er nylaget.