Gå tilbake

Hjemmelaget kokosyoghurt

Matrett Tilbehør
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 1 dag
Hviletid 1 dag
Porsjoner 5 dl

Ingredienser

Utstyr

  • glasskrukke med lokk sterilisert
  • visp til å blande sammen ingrediensene
  • treskje / plastskje sterilisert, til å røre med
  • termometer for å sikre riktig temperatur

Ingredienser

  • 5 dl kokosmelk av god kvalitet, uten tilsetningsstoffer, full fettprosent
  • 2 kapsler probiotika av god kvalitet
  • 1-1,5 ts gelatinpulver
  • 2 ss akasiehonning økologisk, smakes til

Instruksjoner

  • Alle redskaper inkludert glasskrukken som yoghurten skal være i kontakt med, må steriliseres. Kok opp vann i en romslig kasserolle, og la redskapene ligge helt dekket med vann i fem minutter. Eller bruk eddikvann.
  • Ha kokosmelk i glasskrukken. Klipp probiotikakapslene i to (hold dem gjerne over krukken mens du klipper), og hell innholdet i kokosmelken. Visp godt sammen med en gang, ellers kan det lett klumpe seg.
  • Tilsett gelatinpulver, mengde etter ønsket fylde, og visp godt sammen. Bruk 1 ts hvis du foretrekker en litt flytende yoghurt. Bruk 1,5 ts hvis du foretrekker en mer kremet og tykkere yoghurt.
  • Tilsett akasiehonning, og visp godt sammen, til alt er jevnt blandet
  • Fest lokket på glasskrukken, og sett i stekeovnen. Sett på lav temperatur slik at ovnsrommet holder ca 40 grader, og la den stå i ca 24 timer. Bruk steketermometer i ovnsrommet.
  • Når yoghurten er ferdig, smakes den eventuelt til med mer akasiehonning
  • Sett yoghurten i kjøleskapet i 24 timer, så får den en fyldig konsistens

Notater

Tips: Du kan bruke en del av yoghurten til å lage ny yoghurt, det blir omtrent som en surdeigsstarter til surdeigsbaking. Du bør da lage yoghurt med jevne mellomrom (cirka hver 5.-7. dag), for å holde kulturen aktiv. Bruk ca 3 ss av den ferdige yoghurten, tilsett kokosmelk, gelatinpulver og honning, bland godt, og kjør en ny runde i ovnen på lav temperatur.
Yoghurten kan tilsettes bær, frukt og nøtter etter ønske. Den er også veldig god smaksatt med ekte vanilje (vaniljestang, -pulver eller -ekstrakt).
Kokosyoghurten kan også fint erstatte rømme, for eksempel til meksikanske retter.