Go Back

Hjemmelaget sirup

Matrett Tilbehør

Ingredienser

  • 4 dl god fruktmost eller juice
  • 4 ss rårørsukker

Instruksjoner

  • Ha fruktmost og rørsukker i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. Justér varmen slik at det kun småkoker, og rør jevnlig. Litt avhengig av type most eller juice, vil det ta ca 30-35 minutters koketid å redusere den til sirup
  • Når den begynner å "skumme" har mesteparten av vannet i mosten/juicen fordampet, og da trenger den bare noen få minutter til med småkoking før den begynner å tykne og er ferdig.
  • MERK: Sirupen tykner endel når den blir avkjølt, så du må ta høyde for dette. Hvis den koker for lenge etter at den har begynt å tykne, kan du ende opp med en fast masse... Du kan teste med å ta litt sirup på en skje, la den avkjøle seg litt, og så sjekke konsistensen og smaken
  • Ta kasserollen av platen for avkjøling.
  • Ha sirupen over på rene glass med tett lokk
  • Oppbevares kaldt, og er holdbar (minst) noen uker i kjøleskap