Ha fruktmost og rørsukker i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. Justér varmen slik at det kun småkoker, og rør jevnlig. Litt avhengig av type most eller juice, vil det ta ca 30-35 minutters koketid å redusere den til sirup
Når den begynner å "skumme" har mesteparten av vannet i mosten/juicen fordampet, og da trenger den bare noen få minutter til med småkoking før den begynner å tykne og er ferdig.
MERK: Sirupen tykner endel når den blir avkjølt, så du må ta høyde for dette. Hvis den koker for lenge etter at den har begynt å tykne, kan du ende opp med en fast masse... Du kan teste med å ta litt sirup på en skje, la den avkjøle seg litt, og så sjekke konsistensen og smaken
Ta kasserollen av platen for avkjøling.
Ha sirupen over på rene glass med tett lokk
Oppbevares kaldt, og er holdbar (minst) noen uker i kjøleskap