Hjemmelaget sirup (av juice)

Hjemmelaget sirup (av juice)

Visste du at du enkelt kan lage din egen, nydelige sirup basert på en god fruktmost eller juice? Du trenger kun rørsukker i tillegg, og litt koketid. Når vannet i juicen fordamper, vil den tykne. Da får du en hjemmelaget sirup som passer ypperlig til både middagsretter og desserter.

På bildet har jeg laget en sirup basert på granateplejuice ispedd drue, bringebær og solbær. Den er smaksrik og dyp rød på farge, passer godt til kjøtt og vilt, og helt sikkert til ulike desserter også. Generelt kan nok de fleste rene juicer lages sirup av. De vil bare ha litt ulike bruksområder og passe til forskjellige typer mat. Her er det bare å prøve seg frem!

Juicen og rørsukkeret kokes inn til omtrentlig en fjerdedel, litt avhengig av type juice. Det tar gjerne en god halvtime eller deromkring med småkoking, og smaken blir veldig konsentrert og flott. Men her gjelder det å ikke koke den altfor lenge… Husk at den også skal avkjøles, og da tykner den enda mer. Du kan teste med en skje, ta en liten smaksprøve som får avkjølt seg litt. Sjekk både konsistens og smak, du ser når den har tyknet litt og ikke lenger er tyntflytende og rennende.

Hjemmelaget sirup er perfekt å ha på små fine glass, og gi bort i gave til noen matglade sjeler. Alternativt gi bort som vertinnegave. Veldig kjekt å gi – veldig kjekt å få! Og så utrolig enkelt som det er å lage…!

Hjemmelaget sirup

Matrett Tilbehør

Ingredienser

  • 4 dl god fruktmost eller juice
  • 4 ss rårørsukker

Instruksjoner

  • Ha fruktmost og rørsukker i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. Justér varmen slik at det kun småkoker, og rør jevnlig. Litt avhengig av type most eller juice, vil det ta ca 30-35 minutters koketid å redusere den til sirup
  • Når den begynner å "skumme" har mesteparten av vannet i mosten/juicen fordampet, og da trenger den bare noen få minutter til med småkoking før den begynner å tykne og er ferdig.
  • MERK: Sirupen tykner endel når den blir avkjølt, så du må ta høyde for dette. Hvis den koker for lenge etter at den har begynt å tykne, kan du ende opp med en fast masse… Du kan teste med å ta litt sirup på en skje, la den avkjøle seg litt, og så sjekke konsistensen og smaken
  • Ta kasserollen av platen for avkjøling.
  • Ha sirupen over på rene glass med tett lokk
  • Oppbevares kaldt, og er holdbar (minst) noen uker i kjøleskap
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating