Gå tilbake

Honningristede mandler med maldonsalt

Matrett Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 2 minutter
Koke/steketid 10 minutter
Total tid 12 minutter
Porsjoner 280 gram

Ingredienser

  • 250 gr mandler
  • 1,5 ss akasiehonning
  • 1,5 ss rårørsukker
  • 1/2 ss extra virgin kokosolje
  • 1 ts maldonsalt
  • chilipulver valgfritt

Instruksjoner

  • Vei opp mandlene, og sett til side så lenge
  • Ha akasiehonning, rårørsukker og extra virgin kokosolje i en stekepanne (helst non-stick) på middels god varme. La ingrediensene smelte, og så vidt begynne å boble, rør litt underveis.
  • Tilsett mandlene, og rør kontinuerlig med en tresleiv i 8-10 minutter, eller til mandlene er fint og godt gyldne. Du skal se at honningmiksen har smeltet godt innimellom mandlene, og blitt karamellgylden. Pass på både røringen og varmen så de ikke blir brent! Juster eventuelt ned varmen, for eksempel hvis det "knitrer" litt i mandlene.
  • Fordel mandlene så "vidt" utover bakepapiret som mulig, så mandlene blir liggende mest mulig enkeltvise (og ikke ligger oppå hverandre i klumper). Dryss maldonsalt over, og eventuelt litt chilipulver.
  • Bruk sleiven og separer mandler som henger sammen i klumper. Husk at mandlene er svært varme på grunn av sukkeret, så ikke ta i dem med fingrene med det samme! Etter hvert som de blir tilstrekkelig avkjølt til at du klarer å ta i dem, kan de "brekkes" fra hverandre med fingrene.
  • Oppbevares på et rent glass med tett lokk