Honningristede mandler med maldonsalt

Honningristede mandler med maldonsalt

For meg har det vært en førjulstradisjon å lage ristede eller brente mandler. I år har jeg prøvd en ny vri, nemlig honningristede mandler. De er kjempegode, og jeg har allerede laget dem etpar ganger fordi de fikk så kjappe bein å gå på! Og ikke minst er de enkle og raske å lage. Et dryss maldonsalt til slutt gir akkurat det «lille ekstra».

Honningristede mandler er perfekte til jule- og påskekosen, og ellers når du har lyst på noe deilig snacks. Eller hva med å gi en spiselig gave? Det er jo fint å vite at disse er forholdsvis sunne og næringsrike også da… Om du ønsker en ekstra «piff» på mandlene, kan du tilsette et lite dryss chilipulver i tillegg til maldonsalt.

Det eneste som er viktig å passe på, er varmen og røringen. Det er fort gjort at mandlene blir brent på grunn av sukkeret. Så ikke bruk for høy varme, og juster den ned ved behov. Rør kontinuerlig i mandlene med en tresleiv.

Med min koketopp starter jeg gjerne med varmetrinn 6 (9 er max), og justerer litt ned om nødvendig. Husk at ulike koketopper / komfyrer / kokeplater kan ha ulik effekt.

Ha et ark bakepapir klart til å legge mandlene utover på når de er ferdige. Spre dem i et så «tynt» lag som mulig, så de hekter minst mulig sammen i store klumper. Sukkeret vil stivne forholdsvis raskt, så bruk sleiven eller en skje til å dele dem fra hverandre før de blir tilstrekkelig avkjølt til å kunne dele eller knekke dem fra hverandre med fingrene.

Honningristede mandler2

 

Honningristede mandler med maldonsalt

Matrett Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 2 minutter
Koke/steketid 10 minutter
Total tid 12 minutter
Porsjoner 280 gram

Ingredienser

 • 250 gr mandler
 • 1,5 ss akasiehonning
 • 1,5 ss rårørsukker
 • 1/2 ss extra virgin kokosolje
 • 1 ts maldonsalt
 • chilipulver valgfritt

Instruksjoner

 • Vei opp mandlene, og sett til side så lenge
 • Ha akasiehonning, rårørsukker og extra virgin kokosolje i en stekepanne (helst non-stick) på middels god varme. La ingrediensene smelte, og så vidt begynne å boble, rør litt underveis.
 • Tilsett mandlene, og rør kontinuerlig med en tresleiv i 8-10 minutter, eller til mandlene er fint og godt gyldne. Du skal se at honningmiksen har smeltet godt innimellom mandlene, og blitt karamellgylden. Pass på både røringen og varmen så de ikke blir brent! Juster eventuelt ned varmen, for eksempel hvis det "knitrer" litt i mandlene.
 • Fordel mandlene så "vidt" utover bakepapiret som mulig, så mandlene blir liggende mest mulig enkeltvise (og ikke ligger oppå hverandre i klumper). Dryss maldonsalt over, og eventuelt litt chilipulver.
 • Bruk sleiven og separer mandler som henger sammen i klumper. Husk at mandlene er svært varme på grunn av sukkeret, så ikke ta i dem med fingrene med det samme! Etter hvert som de blir tilstrekkelig avkjølt til at du klarer å ta i dem, kan de "brekkes" fra hverandre med fingrene.
 • Oppbevares på et rent glass med tett lokk
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating