Go Back

Kjempegode risboller

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 30 stykk

Ingredienser

  • 100 gr mørk sjokolade 70% melkefri
  • 50 gr extra virgin kokosolje
  • 1 ss sterk kaffe alternativt 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 3 ss akasiehonning
  • 50 gr puffet ris

Instruksjoner

  • Hakk eller brekk opp sjokoladen, og ha i en metall- eller glassbolle sammen med kokosoljen (bollen må tåle varme)
  • Kok opp litt vann i en kjele som er passe stor til at du kan sette bollen oppå, uten at den kommer i direkte kontakt med vannet. Tilsett kaffe, og rør med sleiv til all sjokoladen er smeltet. Ta bollen av vannbadet så snart sjokoladen er smeltet, så den avkjøles litt.
  • Visp egg og akasiehonning til en lys og fyldig eggedosis, bruk helst mikser
  • Tilsett sjokoladen i eggedosisen i en tynn stråle, mens du fortsetter å piske på lav hastighet, til alt er blandet
  • Tilsett puffet ris, og vend den inn med sleiv
  • Bruk to spiseskjeer, fyll en passe mengde i den ene skjeen, og sett risboller på stekeplate med bakepapir ved hjelp av den andre skjeen. Ikke lag dem for store, de skal bli en grei munnfull. Sett dem gjerne litt tett, så får du plass på ett brett.
  • Sett risbollene til avkjøling i kjøleskap eller i fryser