Kjempegode risboller

Kjempegode risboller

Hvis du har lyst til å lage kjempegode risboller, har du kommet frem til riktig oppskrift. Sunnere er de også – det må vel være skikkelig bonus!

Disse risbollene er laget med extra virgin kokosolje i stedet for delfiafett. I tillegg er sukkeret byttet ut med akasiehonning, som har lavere glykemisk indeks og dermed påvirker blodsukkeret i mindre grad enn rent sukker. Bruk en mørk sjokolade med minimum 70% kakao, da begrenses også sukkeret.

Jeg bruker litt kaffe også i oppskriften, det gir en ekstra deilig mokkasmak. Om du ikke ønsker å tilsette kaffe, er det bare å droppe det fra oppskriften. Alternativt kan du tilsette 1 ts vaniljeekstrakt.

På grunn av kokosoljen vil risbollene lett smelte mellom fingrene. Jeg anbefaler derfor at de oppbevares i kjøleskap (eventuelt i fryseren) frem til servering.

Datteren min har forresten lagt sin elsk på disse. Så jeg ser ikke bort fra at vi må lage en ny runde med kjempegode risboller før julaften…

Kjempegode risboller

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 30 stykk

Ingredienser

  • 100 gr mørk sjokolade 70% melkefri
  • 50 gr extra virgin kokosolje
  • 1 ss sterk kaffe alternativt 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 3 ss akasiehonning
  • 50 gr puffet ris

Instruksjoner

  • Hakk eller brekk opp sjokoladen, og ha i en metall- eller glassbolle sammen med kokosoljen (bollen må tåle varme)
  • Kok opp litt vann i en kjele som er passe stor til at du kan sette bollen oppå, uten at den kommer i direkte kontakt med vannet. Tilsett kaffe, og rør med sleiv til all sjokoladen er smeltet. Ta bollen av vannbadet så snart sjokoladen er smeltet, så den avkjøles litt.
  • Visp egg og akasiehonning til en lys og fyldig eggedosis, bruk helst mikser
  • Tilsett sjokoladen i eggedosisen i en tynn stråle, mens du fortsetter å piske på lav hastighet, til alt er blandet
  • Tilsett puffet ris, og vend den inn med sleiv
  • Bruk to spiseskjeer, fyll en passe mengde i den ene skjeen, og sett risboller på stekeplate med bakepapir ved hjelp av den andre skjeen. Ikke lag dem for store, de skal bli en grei munnfull. Sett dem gjerne litt tett, så får du plass på ett brett.
  • Sett risbollene til avkjøling i kjøleskap eller i fryser
Del innlegget med andre


1 thought on “Kjempegode risboller”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating