Kokosmakroner er kanskje ikke like store juleklassikere som pepperkaker og kakemenner. Men de er likevel en julefavoritt hos mange. Og det fine er at de er enkle og raske å lage, med få ingredienser. Du kan lage sunnere kokosmakroner ved å bytte ut sukkeret med akasiehonning. Denne oppskriften er dessuten smaksatt med vanilje, noe som gjør dem ekstra gode.
Når du skal piske eggehviter, er det viktig å bruke en bakebolle og visper som er helt rene. Hvis ikke, risikerer du at eggehvitene ikke blir skikkelig stive.
Oppskriften under gir omtrentlig 20-22 kokosmakroner. Jeg synes det er greit å ikke lage dem for store. Da blir de perfekte munnfuller.
Eggeplommene som blir til overs, kan du bruke i andre oppskrifter. For all del ikke kast dem! Bruk dem for eksempel i melkefri vaniljesaus. Eventuelt kan du «slenge» dem med i en omelett, da blir den ekstra næringsrik og god.
Sunnere kokosmakroner
Ingredienser
- 3 eggehviter fra egg str M/L
- 3-4 ss akasiehonning mengde etter ønsket sødme
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 150 gr kokosmasse
Instruksjoner
- Forvarm stekeovnen til 170 grader
- Eggehvitene piskes i kjøkkenmaskin eller mikser i 3-4 minutter
- Tilsett akasiehonning og vaniljeekstrakt, og pisk 3-4 minutter til. Skrap gjerne ned fra kantene en gang underveis, for å sikre at alt blir godt blandet
- Vend kokosmassen inn i den stivpiskede eggehviten med sleiv eller slikkepott
- Legg bakepapir på en stekeplate
- Sett små boller på stekeplaten med skje, ca 5 cm i diameter
- Stekes i 10-12 minutter, til de er fint gyldne
[…] med sjokolade Pepperkake-kjeks (glutenfrie, melkefrie) Kjempegode risboller Sunnere kokosmakroner Honningristede mandler med maldonsalt Kakaodadler Melkefri risgrøt (risengrynsgrøt) […]