Snickers chiapudding

Snickers chiapudding

Snickers chiapudding er rett og slett en herlig treat ♥ Smakene minner om Snickers – med sjokolade, søt karamell og salte peanøtter i deilig kombinasjon. Bare at denne chiapuddingen består av betydelig sunnere ingredienser.

Chiafrø er svært næringsrike, med blant annet høyt innhold av viktige omega-3 fettsyrer. Kakao har høyt innhold av mineraler, særlig kalium, magnesium, fosfor og kalsium. Lønnesirup har en karamellaktig smak, og er derfor super å søte nettopp Snickers chiapudding med. Lønnesirup inneholder en god del naturlig sukker, så den bør brukes med måte. Men den har også en brukbar mengde mineraler og antioksidanter, og har lavere glykemisk indeks, og dermed mindre innvirkning på blodsukkeret.  Alternativt til lønnesirup kan du bruke akasiehonning. 

Når det gjelder nøttene, velger jeg helst en nøttemiks som ikke bare består av peanøtter, eller som føles som at den «bader» i olje. Som regel bruker jeg «Spesial» med macademia, mandler, cashew og peanøtter med havsalt, fra Den Lille Nøttefabrikken. Den er så lett tilgjengelig, du finner den i de aller fleste matbutikker. Ellers er det fint å bruke tørristede nøttemikser. 

Oppskriften rekker til to personer som dessert, eller til én person som frokost eller annet måltid.

Tips til frokostvariant

Hvis du lager Snickers chiapudding som frokost eller annet måltid, kan du gjerne bytte lønnesirup med dadler. Dadler har også en karamellaktig smak og konsistens, med masse sødme. Og ikke minst er de svært næringsrike og metter mer. Dadler varierer veldig i størrelse, avhengig av sort. Medjool-dadler er ofte store (typisk de du kan kjøpe i løsvekt i «vanlige» matbutikker), så selv én daddel kan være for mye. Med mindre du er veldig glad i søtt da! Jeg bruker som regel andre typer dadler som kjøpes i esker. De er mindre i størrelse, men er langt rimeligere enn Medjool i løsvekt.

Snickers chiapudding

Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 2 personer

Ingredienser

  • 2 dl rismelk
  • 2 ss chiapudding
  • 1 ss kakao
  • 2-3 ts lønnesirup smakes til
  • 1 håndfull nøttemiks evt peanøtter, ristede og saltede

Frokostvariant med dadler

  • 1-2 dadler i stedet for lønnesirup

Instruksjoner

  • Ha rismelk i et stort glass eller en beholder. Tilsett chiafrø og kakao, og rør godt sammen til alt er blandet.
  • Smak til med lønnesirup
  • Settes i kjøleskap minimum etpar timer, gjerne over natten
  • Som dessert: Fordel chiapuddingen i to dessertglass eller -skåler, og topp med nøttemiks
  • Som frokost/måltid: Topp med nøttemiks, og nyt herligheten alene!

Frokostvariant med dadler

  • Dadler (evt steiner fjernes) kuttes smått, og tilsettes. Eventuelt kan litt lønnesirup sprinkles over nøttene ved servering.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating