Omelett med nori

Omelett med nori

Omelett med nori er en klassisk koreansk rett. Den lages gjerne som en «lagvis» rull av tynn omelett og nori (rulles omtrent som en rullekake), og som kuttes i passe biter og serveres som en siderett.

I tilfelle du ikke vet hva nori er: Det er tørket tang som brukes til sushi makiruller. Altså de mørke grønn-svarte arkene som rulles med ris og andre ingredienser. I kontakt med fuktighet blir de myke og lette å spise.

Her har jeg laget en enkel variant av denne koreanske klassikeren. Jeg deler opp nori i små biter som blandes med pisket egg, og stekes som en klassisk omelett. Omeletten er både smaksrik og ikke minst breddfull av næring. Perfekt til frokost eller lunsj!

Nori inneholder hele 680 mg kalsium pr 100 gram vare, noe som tilsvarer ca 70% av dagsbehovet. Nå er det gjerne ikke vanlig å spise så mye nori i løpet av en dag… Men det er greit å vite at det uansett er en uvurderlig kilde til dette viktige mineralet. Innholdet av kalsium var en viktig grunn til at jeg kom på å lage nettopp omelett med nori. Om du spiser et melkefritt kosthold er det ekstra viktig å få i seg kalsium via andre gode kilder.

Nori er også rik på jod, kalium og betakaroten, og er dessuten en god proteinkilde. Sammen med næringsrike egg og gjerne et glass med god appelsinjuice får kroppen en skikkelig verdifull energiboost.

Vil du vite mer om gode kalsiumkilder som ikke kommer fra melkeprodukter, så sjekk gjerne blogginnlegget Gode kilder til kalsium (melkefrie, glutenfrie).

Omelett med nori

Matrett Eggeretter, Frokost
Porsjoner 2 personer

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt
  • hvitløkspepper
  • 2 ark nori
  • extra virgin olivenolje til steking

Instruksjoner

  • Varm opp stekepannen (gjerne non-stick) på medium varme
  • Pisk eggene i en bolle, og tilsett litt salt og hvitløkspepper
  • Del nori i små biter. Jeg river den først i strimler, holder alle strimlene samlet, og river deretter i små biter på tvers av strimlene. Eventuelt kan du klippe nori med saks.
  • Tilsett nori i eggene og bland sammen
  • Ha litt extra virgin olivenolje i stekepannen, og tilsett de piskede eggene med nori. Stekes til omeletten er gjennomstekt
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating