Sandwich-vafler med chia

Sandwich-vafler med chia

Jeg lager ofte sandwich-vafler til frokost, aller helst i mitt belgiske vaffeljern. Det er en super måte å få nystekt, glutenfritt, mettende og næringsrikt brød på null komma niks på! I det siste har jeg begynt med en ny vri – sandwich-vafler med chia. Det er skikkelig godt, og ekstra næringsrikt. Chiafrøene gir en deilig «crunch» som er god å tygge på. Jeg har fått meg en ny frokost-favoritt.

Chiafrø er spekket med næringsstoffer. De har et høyt innhold av kalsium, magnesium, fosfor, mangan, sink, B-vitaminer, antioksidanter, fiber, proteiner og omega-3. Du kan bruke dem i bakst, som her, eller i smoothier og frokostblandinger. Så det er bare å få dem inn i det daglige kostholdet. 1-2 spiseskjeer pr dag er gjerne anbefalingen.

Du trenger så klart ikke ha et belgisk vaffeljern for å lage disse. Et vanlig vaffeljern holder lenge. Grunnen til at jeg bruker mitt belgiske vaffeljern, er enkel: Jeg har kun et dobbelt vaffeljern for «klassiske» vafler. Så det blir litt styrete å dra det frem om jeg bare skal lage én slik vaffel til meg selv. I tillegg bruker doble vaffeljern lenger steketid enn et enkelt standard jern.

Tips

I oppskriften under bruker jeg maismel, gjerne masa harina som du kan finne på innvandrerbutikker. Det gir skikkelig gode sandwich-vafler! Men du kan fint bruke det glutenfrie melet du ønsker, for eksempel bokhvetemel eller rismel. Bruk gjerne andre meltyper etter ønske.

Ulike meltyper kan fordre ulike mengder mel. Når jeg bruker maismel trenger jeg typisk 2-2,5 ss, avhengig så klart av hvor stor skjeen er og hvor mye den fylles. Andre meltyper kan trenge mindre mel, så start med 1,5 ss og tilsett mer om nødvendig. Røren skal bli ganske fyldig, omtrent som en grøt, og den skal ikke sige for mye utover når den helles i vaffeljernet.

Sandwich-vafler med avocado og spekeskinke
Sandwich-vafler med chia – med avocado og spekeskinke. Nam!

Sandwich-vafler med chia

Matrett Brød & bakst
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 egg str M/L
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss chiafrø
  • 1/4 ts havsalt
  • 2-2,5 ss maismel gjerne masa harina, evt bokhvetemel eller rismel

Instruksjoner

  • Varm opp vaffeljernet
  • Pisk sammen egg, extra virgin olivenolje, chiafrø og salt med en gaffel. Tilsett maismel (evt bokhvetemel, rismel, etc) og bland sammen til en forholdsvis tykk røre, omtrent som en grøt (røren skal ikke flyte så mye utover når den helles i vaffeljernet)
  • Hell røren i midten av vaffeljernet, bruk gjerne slikkepott for å få med alt
  • Stekes til vaffelen er lys gylden
  • Nytes nystekt med godt pålegg på
Del innlegget med andre


1 thought on “Sandwich-vafler med chia”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating