Pizzavaffel

Pizzavaffel

Når du lever glutenfritt og melkefritt, gjelder det å være kreativ i matveien, så godt som du kan. Mat skal være spennende og smake bra, og så variert som mulig, selv om man har en del restriksjoner på hva man kan spise. Pizzavaffel er en ny vri på mine sandwich-vafler (har også en variant med chiafrø). Skjønt, jeg har laget denne varianten en god stund nå, så det var vel på tide å la den få sitt eget blogginnlegg!

Pizzavaffel er enkelt og digg til frokost eller lunsj. Egg, olivenolje og maismel er basis for oppskriften, og den er smaksatt med skinke, soltørket tomat og italienske urter. Bruk spekeskinke eller kokt skinke, alt etter hva du har og foretrekker. Røren blandes kjapt sammen, og stekes i vaffeljern. Og på null komma niks har du en svært næringsrik, mettende og smakfull vaffel med ny vri.

Næringsgjær er valgfritt, men gir en osteaktig smak som passer perfekt. Samtidig gir den selvfølgelig også gir ekstra næring, særlig B-vitaminer. Næringsgjær finner du hos helsekostbutikker.

Oppskriften under er til én pizzavaffel, og utgjør en porsjon. I motsetning til sandwich-vaflene jeg har linket til lenger oppe, og som jeg stort sett steker i belgisk vaffeljern, lager jeg helst pizzavaffel i vanlig vaffeljern. Det er en smaksak hva du velger, men jeg foretrekker en tynnere vaffel til denne oppskriften.

Det sier kanskje seg selv, men du trenger ikke noe pålegg på denne. Jeg spiser den i alle fall som den er, men topp den gjerne med hva du måtte ønske. Pizzavaffel smaker best nylaget.

Pizzavaffel

Matrett Brød & bakst, Frokost
Porsjoner 1 stykk

Ingredienser

  • 1 egg str M/L
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 ts tørket basilikum
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts hvitløkspulver (evt løkpulver)
  • 1/4 ts havsalt
  • 2-2,5 ss maismel evt rismel
  • 1/2 ss næringsgjær valgfritt, men anbefales
  • 1 ss soltørket tomat i olje, hakket
  • 1-2 skiver spekeskinke evt kokt skinke

Instruksjoner

  • Varm opp vaffeljernet
  • Egg, olivenolje, basilikum, oregano, hvitløkspulver (evt løkpulver) og salt piskes godt sammen i en skål
  • Bland inn maismel (evt rismel) og næringsgjær, til en lett fyldig røre
  • Tilsett hakket soltørket tomat, la oljen renne mest mulig av
  • Spekeskinke (evt kokt skinke) rives eller hakkes, og blandes inn
  • Stekes i vaffeljern, og nytes varm
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating