Gå tilbake

Kjøttgryte med salchicha

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 3 minutter
Total tid 23 minutter
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt uten bein
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 200 gr salchicha evt annen spekepølse, chorizo er mildere
  • 1 kg poteter
  • 400 gr gulrot
  • 1 glass sølvløk evt 1 løk kuttet i terninger
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 10 dl kjøttkraft
  • 2 dl rødvin f.eks Côte du Rhône
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss soyasaus glutenfri
  • 2 ts kinesisk femkrydder
  • havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • pepper om ønskelig, smakes evt til

Instruksjoner

  • Kjøttet deles i grove biter, 4-5 cm store. Ha i en romslig tykkbunnet gryte med olivenolje, og stek noen minutter på god varme for å brune kjøttet. Rør av og til.
  • Salsicha-pølsen deles i terninger eller skiver, og tilsettes. Rør av og til.
  • Poteter og gulrøtter skrelles og kuttes i grove biter, og tilsettes. Rør sammen.
  • Hell av laken fra sølvløken, og tilsett. Grovhakk hvitløk og tilsett.
  • Tilsett kjøttkraft. Rør ut maisenna i rødvinen, og tilsett sammen med soyasaus og kinesisk femkrydder. Rør sammen. Kok opp med lokk, og la koke i 10-15 minutter, juster ned varmen så det koker moderat. NB! Bruk et lokk med håndtak som tåler et lengre opphold i stekeovnen på angitt temperatur.
  • Forvarm stekeovnen til 125 grader
  • Sett gryta i stekeovnen, og la den stå ca 3 timer, eller til kjøttet er skikkelig mørt
  • Smak til med salt og eventuelt pepper etter behov