Kjøttgryte med salchicha

Kjøttgryte med salchicha

I denne oppskriften har jeg tatt utgangspunkt i en klassisk kjøttgryte, og gjort etpar spennende og smakfulle vrier. Den er tilsatt salchicha, en sterkt krydret meksikansk spekepølse som gir en god «spenst» til gryten. I tillegg har jeg smaksatt med kinesisk femkrydder, en aromatisk krydderblanding med fennikel, szechuanpepper, anis, nellik og kanel. Kjøttgryte med sachicha varmer og gjør godt når det fortsatt er litt surt vær ute.

Oppskriften er laget som en alt-i-ett kjøttgryte, med poteter, gulrot og sølvløk. Du trenger bare å brune kjøttet, ha alle ingrediensene i, koke opp, og sette noen timer i ovnen på lav varme. Der passer gryten seg selv. Pass på å bruke en gryte med lokk som tåler varmen i stekeovnen (125 grader). 

Merk at salchicha kan være litt sterk, særlig for barn og andre som ikke er vant til litt styrke på maten. Alternativt kan du bruke chorizo. Den er også krydret, men pleier ikke å være like sterk som salchicha.

Kjøttgryte med sachicha er perfekt å servere til helgemiddagen, og i godt lag.

 

Kjøttgryte med salchicha

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 3 minutter
Total tid 23 minutter
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt uten bein
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 200 gr salchicha evt annen spekepølse, chorizo er mildere
  • 1 kg poteter
  • 400 gr gulrot
  • 1 glass sølvløk evt 1 løk kuttet i terninger
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 10 dl kjøttkraft
  • 2 dl rødvin f.eks Côte du Rhône
  • 2 ss maisenna
  • 2 ss soyasaus glutenfri
  • 2 ts kinesisk femkrydder
  • havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • pepper om ønskelig, smakes evt til

Instruksjoner

  • Kjøttet deles i grove biter, 4-5 cm store. Ha i en romslig tykkbunnet gryte med olivenolje, og stek noen minutter på god varme for å brune kjøttet. Rør av og til.
  • Salsicha-pølsen deles i terninger eller skiver, og tilsettes. Rør av og til.
  • Poteter og gulrøtter skrelles og kuttes i grove biter, og tilsettes. Rør sammen.
  • Hell av laken fra sølvløken, og tilsett. Grovhakk hvitløk og tilsett.
  • Tilsett kjøttkraft. Rør ut maisenna i rødvinen, og tilsett sammen med soyasaus og kinesisk femkrydder. Rør sammen. Kok opp med lokk, og la koke i 10-15 minutter, juster ned varmen så det koker moderat. NB! Bruk et lokk med håndtak som tåler et lengre opphold i stekeovnen på angitt temperatur.
  • Forvarm stekeovnen til 125 grader
  • Sett gryta i stekeovnen, og la den stå ca 3 timer, eller til kjøttet er skikkelig mørt
  • Smak til med salt og eventuelt pepper etter behov
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating