Gå tilbake

Klassisk hummus - på enkelt vis

Matrett Sauser, Tilbehør
Nasjonalitet Midtøsten

Ingredienser

  • 230 gr hermetiske kikerter 1 kartong, nettovekt uten væske
  • 1-2 ss tahini / sesampasta  helst lys type
  • 1/2 dl kaldt vann
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 1 fedd hvitløk evt 1 ts hvitløkspulver
  • 1/2 sitron  saften, smakes til
  • ca 1 ts spisskummen smakes til
  • ca 1 ts himalayasalt  smakes til

Instruksjoner

  • Hell kikertene i en sikt, og skyll med kaldt vann
  • Ha kikerter, 1 ss tahini, vann, olivenolje og hvitløk i en food processor, og kjør til en jevn masse
  • Smak til med sitronsaft, spisskummen og salt, og evt litt ekstra tahini om ønskelig, og kjør godt sammen en gang til