Gå tilbake

Kyllingwok med mungbønnenudler

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk

Ingredienser

  • 100 gr mungbønnenudler forkokes
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 sitrongress
  • 2-3 ss frisk ingefær finrevet
  • 1+1 ss extra virgin kokosolje til steking; 1 ss til grønnsakene og 1 ss til kyllingen
  • 2 ss oystersaus
  • 1 ss sesamolje
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 3 ss soyasaus glutenfri, smakes til
  • 3 dl vann
  • 1 ss maisenna
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 boks bambusskudd i skiver

Ved servering

  • frisk koriander

Instruksjoner

Mungbønnenudlene

  • Mungbønnennudlene kokes godt med vann i tre minutter
  • Hell av vannet, skyll nudlene i kaldt vann, og sett til side så lenge

Grønnsaker

  • Løk skrelles og deles i 1 cm tykke båter. Hvitløk hakkes. Gulrot kuttes i 3-4 millimeter tynne skiver. Fjern det ytterste skallet på sitrongresset, og kutt i millimetertynne ringer.
  • Ha 1 ss kokosolje i en wok (evt romslig gryte) på god varme, og stek grønnsakene til løken er blank, rør av og til så det ikke svis. Gulrøttene skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Tilsett oystersaus og sesamolje underveis, bland sammen og hell over i en bolle så lenge.

Kyllingen

  • Kutt kyllingkjøttet i skiver eller strimler. Ha 1 ss kokosolje i woken, og stek kyllingen på god varme noen minutter, vend av og til.
  • Tilsett 3 ss soyasaus, bland sammen
  • Rør ut maisenna i vann, og tilsett, det vil tykne litt når det koker. La det koke til kyllingen er gjennomkokt.

Bland sammen woken

  • Tilsett mungbønnenudlene, og bland sammen
  • Tilsett de stekte grønnsakene, samt vannkastanjer og bambusskudd, og bland sammen
  • Smak eventuelt til med litt mer soyasaus, om retten trenger mer salt

Ved servering

  • Dryss over frisk koriander ved servering