Kyllingwok med mungbønnenudler

Kyllingwok med mungbønnenudler

Om du ikke har hørt om mungbønnenudler før, så er det kanskje på tide å stifte bekjentskap med dem? De er mye brukt i flere asiatiske land, og ergo finner du dem typisk hos aiatiske matbutikker. Mungbønnenudler er et glimrende glutenfritt alternativ til hvetenudler og pasta. Kyllingwok med mungbønnenudler er en skikkelig smaksrik rett som passer like godt til helgemiddagen som til hverdags.

Merk at mungbønnenudler ikke er så enkle å «bryte fra hverandre» før de er kokt. Så det kan være fornuftig å kjøpe dem i porsjonspakninger, tilpasset den mengden du vil tilberede. Enkelte typer og merker er sågar inndelt med flere porsjonsforpakninger i en pakke. Men når nudlene er kokte er de myke som bare det, og de egner seg veldig godt i woker som denne.

Kyllingwok med mungbønnenudler

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk

Ingredienser

  • 100 gr mungbønnenudler forkokes
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 gulrøtter
  • 1 sitrongress
  • 2-3 ss frisk ingefær finrevet
  • 1+1 ss extra virgin kokosolje til steking; 1 ss til grønnsakene og 1 ss til kyllingen
  • 2 ss oystersaus
  • 1 ss sesamolje
  • 6-700 gr kylling lårfilet
  • 3 ss soyasaus glutenfri, smakes til
  • 3 dl vann
  • 1 ss maisenna
  • 1 boks vannkastanjer
  • 1 boks bambusskudd i skiver

Ved servering

  • frisk koriander

Instruksjoner

Mungbønnenudlene

  • Mungbønnennudlene kokes godt med vann i tre minutter
  • Hell av vannet, skyll nudlene i kaldt vann, og sett til side så lenge

Grønnsaker

  • Løk skrelles og deles i 1 cm tykke båter. Hvitløk hakkes. Gulrot kuttes i 3-4 millimeter tynne skiver. Fjern det ytterste skallet på sitrongresset, og kutt i millimetertynne ringer.
  • Ha 1 ss kokosolje i en wok (evt romslig gryte) på god varme, og stek grønnsakene til løken er blank, rør av og til så det ikke svis. Gulrøttene skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Tilsett oystersaus og sesamolje underveis, bland sammen og hell over i en bolle så lenge.

Kyllingen

  • Kutt kyllingkjøttet i skiver eller strimler. Ha 1 ss kokosolje i woken, og stek kyllingen på god varme noen minutter, vend av og til.
  • Tilsett 3 ss soyasaus, bland sammen
  • Rør ut maisenna i vann, og tilsett, det vil tykne litt når det koker. La det koke til kyllingen er gjennomkokt.

Bland sammen woken

  • Tilsett mungbønnenudlene, og bland sammen
  • Tilsett de stekte grønnsakene, samt vannkastanjer og bambusskudd, og bland sammen
  • Smak eventuelt til med litt mer soyasaus, om retten trenger mer salt

Ved servering

  • Dryss over frisk koriander ved servering
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating