Kyllingwok med mungbønnenudler

Om du ikke har hørt om mungbønnenudler før, så er det kanskje på tide å stifte bekjentskap med dem? De er mye brukt i flere asiatiske land, og ergo finner du dem typisk hos aiatiske matbutikker. Mungbønnenudler er et glimrende glutenfritt alternativ til hvetenudler og pasta. Kyllingwok med mungbønnenudler er en skikkelig smaksrik rett som passer like godt til helgemiddagen som til hverdags.
Merk at mungbønnenudler ikke er så enkle å «bryte fra hverandre» før de er kokt. Så det kan være fornuftig å kjøpe dem i porsjonspakninger, tilpasset den mengden du vil tilberede. Enkelte typer og merker er sågar inndelt med flere porsjonsforpakninger i en pakke. Men når nudlene er kokte er de myke som bare det, og de egner seg veldig godt i woker som denne.
Kyllingwok med mungbønnenudler
Ingredienser
- 100 gr mungbønnenudler forkokes
- 1 løk
- 2-3 fedd hvitløk
- 3-4 gulrøtter
- 1 sitrongress
- 2-3 ss frisk ingefær finrevet
- 1+1 ss extra virgin kokosolje til steking; 1 ss til grønnsakene og 1 ss til kyllingen
- 2 ss oystersaus
- 1 ss sesamolje
- 6-700 gr kylling lårfilet
- 3 ss soyasaus glutenfri, smakes til
- 3 dl vann
- 1 ss maisenna
- 1 boks vannkastanjer
- 1 boks bambusskudd i skiver
Ved servering
- frisk koriander
Instruksjoner
Mungbønnenudlene
- Mungbønnennudlene kokes godt med vann i tre minutter
- Hell av vannet, skyll nudlene i kaldt vann, og sett til side så lenge
Grønnsaker
- Løk skrelles og deles i 1 cm tykke båter. Hvitløk hakkes. Gulrot kuttes i 3-4 millimeter tynne skiver. Fjern det ytterste skallet på sitrongresset, og kutt i millimetertynne ringer.
- Ha 1 ss kokosolje i en wok (evt romslig gryte) på god varme, og stek grønnsakene til løken er blank, rør av og til så det ikke svis. Gulrøttene skal fortsatt ha litt tyggemotstand. Tilsett oystersaus og sesamolje underveis, bland sammen og hell over i en bolle så lenge.
Kyllingen
- Kutt kyllingkjøttet i skiver eller strimler. Ha 1 ss kokosolje i woken, og stek kyllingen på god varme noen minutter, vend av og til.
- Tilsett 3 ss soyasaus, bland sammen
- Rør ut maisenna i vann, og tilsett, det vil tykne litt når det koker. La det koke til kyllingen er gjennomkokt.
Bland sammen woken
- Tilsett mungbønnenudlene, og bland sammen
- Tilsett de stekte grønnsakene, samt vannkastanjer og bambusskudd, og bland sammen
- Smak eventuelt til med litt mer soyasaus, om retten trenger mer salt
Ved servering
- Dryss over frisk koriander ved servering