Laks i karrisaus (melkefri, glutenfri)

Laks i karrisaus (melkefri, glutenfri)

Laks i karrisaus er en svært lettvinn og rask middag med få ingredienser. Sausen består av kun tre råvarer – kokosmelk, karripulver og thai fiskesaus. Sistnevnte bidrar med det middagsretten trenger av salt, og dessuten en rik, aromatisk smak. Resultatet blir en utrolig enkel, men smaksrik saus som både er melkefri og glutenfri.

Laks i karrisaus trenger bare et kvarter i ovnen, så dette er en ypperlig middag til hverdags. Server den med grønnsaker og gjerne valgfrie poteter til. Eller ris eller (glutenfri) pasta i stedet for poteter. Eventuelt vil også Verdens enkleste rotmos passe godt som tilbehør, da trenger du strengt tatt ikke andre grønnsaker i tillegg.

Hvis du vil begrense saltmengden, rekker det med 1,5 ss fiskesaus, den inneholder en del salt i utgangspunktet. Og vil du ha en mild karrismak, bruker du 1-1,5 ts karripulver. Du kan alltids tilsette litt mer ved servering om du likevel synes sausen trenger litt mer smak.

Laks i karrisaus (melkefri, glutenfri)

Matrett Fisk & sjømat
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 500 gr laksefilet
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 1,5-2 ss thai fiskesaus smakes til
  • 1-2 ts karripulver smakes til
  • hvitløkspepper evt sitronpepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Ha kokosmelk, thai fiskesaus og karripulver i en ildfast form, bland sammen f.eks med en gaffel
  • Legg stykker av laksefilet i sausen, bruk en skje til å øse sausen over fisken også. Dryss litt hvitløkspepper (evt sitronpepper) på laksen.
  • Ovnsbakes i ca 15 minutter, til laksen er gjennomstekt
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating