Ovnsbakt entrecote (alt-i-ett)

Ovnsbakt entrecote (alt-i-ett)

Dette må vel være den perfekte søndagsmiddag! Ovnsbakt entrecote er laget som en alt-i-ett rett, med poteter, grønnsaker og saus. Middagen krever minimalt med arbeidsinnsats, og passer seg selv for det meste. Den skal stå i ovnen en god stund, jeg beregner ca 2,5 time. Da blir entrecoten herlig mør, og du trenger heller ikke brune den på forhånd.

Jeg har brukt typiske høstgrønnsaker i sesong, inkludert nypoteter, asparges og sopp. Aspargesen trenger kun kort tid i ovnen, og legges oppå de øvrige ingrediensene mot slutten av steketiden. Da beholder den sin friske «sprøhet» og farge. Bruk gjerne andre grønnsaker om du ønsker.

Sausen er veldig enkel, basert på oystersaus og soyasaus (glutenfrie varianter begge to), som er spedd med vann tyknet med maisenna. Glutenfri oystersaus finner du hos velassorterte asiatiske matbutikker – glutenfri soyasaus finnes i de aller fleste vanlige matbutikker.

Det fine med å lage ovnsbakt entrecote som en alt-i-ett rett som denne, er at sausen vil ta opp i seg de gode smakene fra grønnsakene og kjøttet.

Så gjenstår det å ønske deg et herlig måltid – vel bekomme!

Ovnsbakt entrecote (alt-i-ett)

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 2 timer 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 0,8-1 kg entrecote
  • hvitløkspepper
  • 500 gr sjampinjong eller annen matsopp etter ønske
  • 1 stor løk
  • 3,5 dl vann kaldt
  • 1 ss maisenna
  • 3 ss oystersaus glutenfri
  • 3 ss soyasaus glutenfri, smakes til
  • 0,8-1 kg poteter
  • 1 bunt asparges

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Sprinkle extra virgin olivenolje i en stor ildfast form, legg i entrecoten og dryss over litt hvitløkspepper på begge sider
  • Sjampinjong og løk kuttes i båter, og legges i formen rundt kjøttet
  • Rør ut maisenna i kaldt vann, tilsett oystersaus og soyasaus, bland sammen, og hell over grønnsakene i formen
  • Sett i ovnen, og stek totalt 2,5 time. Hvis entrecoten er veldig tykk (4-5 cm eller mer), kan den stå nærmere 3 timer
  • Etter ca 1 time vendes grønnsakene i sausen, så de dekkes av væske, og entrecoten snus
  • Poteter vaskes, behold skallet på om det er fint. Små poteter kan ovnsbakes som de er, større poteter kuttes i to eller fire, avhengig av størrelse.
  • Potetene legges oppå grønnsakene/sausen når det gjenstår ca 1 time og 15 min av steketiden, de kan vendes etter ca 30-40 minutter. Sjekk mot slutten at potetene er blitt møre.
  • Asparges skylles. Knekk av den nederste delen, så langt ned på aspargesen som det er mulig.
  • Legg aspargesen oppå alle ingrediensene når det gjenstår 10 minutter steketid
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating