Gå tilbake

Ovnsbakt entrecote (alt-i-ett)

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 2 timer 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 0,8-1 kg entrecote
  • hvitløkspepper
  • 500 gr sjampinjong eller annen matsopp etter ønske
  • 1 stor løk
  • 3,5 dl vann kaldt
  • 1 ss maisenna
  • 3 ss oystersaus glutenfri
  • 3 ss soyasaus glutenfri, smakes til
  • 0,8-1 kg poteter
  • 1 bunt asparges

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Sprinkle extra virgin olivenolje i en stor ildfast form, legg i entrecoten og dryss over litt hvitløkspepper på begge sider
  • Sjampinjong og løk kuttes i båter, og legges i formen rundt kjøttet
  • Rør ut maisenna i kaldt vann, tilsett oystersaus og soyasaus, bland sammen, og hell over grønnsakene i formen
  • Sett i ovnen, og stek totalt 2,5 time. Hvis entrecoten er veldig tykk (4-5 cm eller mer), kan den stå nærmere 3 timer
  • Etter ca 1 time vendes grønnsakene i sausen, så de dekkes av væske, og entrecoten snus
  • Poteter vaskes, behold skallet på om det er fint. Små poteter kan ovnsbakes som de er, større poteter kuttes i to eller fire, avhengig av størrelse.
  • Potetene legges oppå grønnsakene/sausen når det gjenstår ca 1 time og 15 min av steketiden, de kan vendes etter ca 30-40 minutter. Sjekk mot slutten at potetene er blitt møre.
  • Asparges skylles. Knekk av den nederste delen, så langt ned på aspargesen som det er mulig.
  • Legg aspargesen oppå alle ingrediensene når det gjenstår 10 minutter steketid