Gå tilbake

Melkefri karamellpudding

Matrett Dessert
Porsjoner 8 porsjoner

Ingredienser

Karamellsaus

  • 1 dl kokossukker
  • 4 ss kaldt vann

Karamellpudding

  • 7 dl soyamelk
  • 6-8 ss lønnesirup gjerne mørk type, smakes til
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 6 egg str M/L

Instruksjoner

Karamellsaus

  • Ha kokossukker og vann i en tykkbunnet kasserolle på middels/moderat varme. La sukkeret smelte uten å røre i det. La det småkoke ca 3-4 minutter under omrøring, til det tykner.
  • Hell karamellen i brødformen, bruk gjerne slikkepott for å få med alt. Hvelv på formen så bunnen dekkes av et jevnt lag karamell.

Karamellpudding

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader (vanlig over- og undervarme), med en dyp langpanne på nederste rille i ovnen. Fyll den halvveis opp med kokende vann.
  • Kok opp soyamelk, lønnesirup og vaniljeekstrakt under omrøring, og trekk deretter til side for avkjøling (ned til rundt 50 grader)
  • Pisk eggene lett sammen i en bakebolle (med helletut, eller som er lett å helle fra uten å søle), og tilsett den avkjølte soyamelk-blandingen mens du rører blandingen.
  • Hell blandingen i brødformen gjennom en sil (finmasket sikt)
  • Sett brødformen i ovnen i den dype langpannen med vann, og skru ned temperaturen til 160 grader. Om nødvendig, hell på mer kokende vann, til vannstanden når til ca midten av brødformen.
  • La stå i vannbad i ca en time, eller til karamellpuddingen har stivnet
  • Avkjøl og sett kaldt i kjøleskap til neste dag.
  • Skjær med en skarp kniv langs kanten på karamellpuddingen, og hvelv over på et avlangt fat med tilstrekkelig kant til at ikke karamellsausen renner over