Gå tilbake

Nakkekoteletter i oystersaus (alt-i-ett)

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 2 timer
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 8-900 gr nakkekoteletter
  • 3-400 gr sjampinjong
  • 1 stor løk
  • 1 stor paprika
  • 3-3,5 dl vann
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss oystersaus glutenfri
  • 3 ss soyasaus tamari, glutenfri, smakes til
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Sprinkle litt raust med extra virgin olivenolje i en romslig ildfast form, og legg i nakkekotelettene
  • Sjampinjong og løk kuttes i båter, paprika kuttes i litt rause biter. Fordel grønnsakene mest mulig innimellom kotelettene
  • Rør ut maisenna i vann, og tilsett oystersaus, soyasaus og kinesisk femkrydder, fordel over kotelettene. Dryss over litt hvitløkspepper.
  • Sett i ovnen, la stå i to timer totalt. Halvveis i ovnsbakingen vendes ingediensene om, slik at grønnsakene kommer mer ned i sausen, og kotelettene snus
  • Smak på sausen før servering, hvis den trenger mer salt, tilsettes litt ekstra soyasaus