Nakkekoteletter i oystersaus (alt-i-ett)

Nakkekoteletter i oystersaus  (alt-i-ett)

Denne oppskriften på nakkekoteletter i oystersaus er utrolig enkel, og er samtidig den perfekte søndagsmiddag. Hva er vel bedre enn det? Den tilberedes «alt-i-ett» i en romslig ildfast form, med sjampinjong, paprika og løk, og du får en herlig smakfull saus med på kjøpet. Du trenger kun å lage poteter (eventuelt annet tilbehør) i tillegg. Og selvfølgelig er oppskriften både glutenfri og melkefri.

Du trenger ikke brune kotelettene på forhånd. Så snart du har hatt alle ingrediensene i formen, passer den seg selv i ovnen. Der skal den stå og godgjøre seg i to timer, da blir kjøttet skikkelig mørt og godt. Det eneste du trenger å gjøre underveis, er å vende om på grønnsakene og kotelettene en gang sånn cirka halvveis i ovnsbakingen.

Sausen har sin basis i oystersaus (østerssaus) og soyasaus, den tyknes med maisenna, og smaksettes med kinesisk femkrydder. Og forøvrig får sausen også god smak fra kjøttet og grønnsakene. Glutenfri soyasaus finnes stort sett i alle vanlige matbutikker. For glutenfri oystersaus bør du gjerne på en velassortert asiastisk matbutikk – jeg bruker for tiden et merke som heter Healthy Boy Brand, og den er veldig god synes jeg.

Nakkekoteletter i oystersaus serveres gjerne kokte eller bakte poteter, potetmos eller rotmos til.

Nakkekoteletter i oystersaus (alt-i-ett)

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 2 timer
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 8-900 gr nakkekoteletter
  • 3-400 gr sjampinjong
  • 1 stor løk
  • 1 stor paprika
  • 3-3,5 dl vann
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss oystersaus glutenfri
  • 3 ss soyasaus tamari, glutenfri, smakes til
  • 1 ts kinesisk femkrydder
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Sprinkle litt raust med extra virgin olivenolje i en romslig ildfast form, og legg i nakkekotelettene
  • Sjampinjong og løk kuttes i båter, paprika kuttes i litt rause biter. Fordel grønnsakene mest mulig innimellom kotelettene
  • Rør ut maisenna i vann, og tilsett oystersaus, soyasaus og kinesisk femkrydder, fordel over kotelettene. Dryss over litt hvitløkspepper.
  • Sett i ovnen, la stå i to timer totalt. Halvveis i ovnsbakingen vendes ingediensene om, slik at grønnsakene kommer mer ned i sausen, og kotelettene snus
  • Smak på sausen før servering, hvis den trenger mer salt, tilsettes litt ekstra soyasaus
Del innlegget med andre


2 thoughts on “Nakkekoteletter i oystersaus (alt-i-ett)”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating