Hel svart pepper og einebær knuses i en morter. Ha det i en krydderpose (eller ren klut), og knyt igjen med en tilstrekkelig lang hyssing (ca 50 cm) som festes på grytens håndtak. Hyssingen må være lang nok til at den kan knytes fast i håndtaket, samtidig som krydderposen kan ligge i bunnen av kjelen.
Tilsett vann, 2-3 ts sellerisalt og 2 ts salt, og kok opp med lokk. La det småkoke i ca 15 minutter (NB! krydderet skal koke med helt til fårikålen er ferdig).
Imens skrelles og kuttes poteter i små terninger (1/2-1 cm), og tilsettes i vannet. Legg på lokket.
Mens vannet med krydder og potetterninger småkoker, legges kjøttet i. Hvis du bruker lammestek uten bein, skjæres kjøttet i ca 4-5 cm terninger først.
Deretter deles hodekål i fire "båter", fjern den tykke stammen i midten. Del kålen deretter i grove biter. Legg kålen oppå kjøttet. Legg på lokk igjen, og la fårikålen småkoke i ca 1,5-2 timer, til kjøttet er helt mørt. Prøvesmak kjøttet etter halvannen time.
Når fårikålen er ferdig, tas krydderposen ut, og kjøttet og kålen blandes forsiktig sammen. Smak eventuelt til med mer sellerisalt, salt og finmalt pepper (smak på selve kraften først).
Dryss over grovhakket persille, og server med dampede poteter til