Gå tilbake

Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

Matrett Tilbehør, Vegetar
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 45 minutter
Total tid 55 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 grønn squash
  • 1 rød paprika
  • 1 stor løk
  • 1 appelsin
  • 6-8 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss kremet balsamico
  • hvitløkspepper
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 215 grader
  • Grønnsakene kuttes i ca 1 cm tykke skiver/terninger/strimler. Ha dem i en romslig ildfast form.
  • Sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over, samt kremet balsamico. Bland godt sammen, så alle grønnsakene blir dekket av oljen og balsamicoen. Dryss over litt salt og hvitløkspepper, og vend om.
  • Ovnsbakes i ca 45 minutter, til de er møre. Vend dem etpar ganger underveis, så blir de jevnere stekt.