Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

Ovnsbaking er en ypperlig måte å tilberede grønnsaker på, og det får frem de beste smakene i råvarene. Det er også en enkel måte å kombinere ulike grønnsaker på, og dermed få dekket inn «fem om dagen». Du har stor valgfrihet i hvilke råvarer du velger, men det er greit å kombinere grønnsaker som blir ferdig noenlunde på likt. Her har jeg laget ovnsbakte grønnsaker med inspirasjon fra Italia. De passer godt som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Aubergin, squash, paprika og løk er mye brukt i det italienske kjøkken. Jeg har smaksatt grønnsakene med kremet balsamico, som gir både sødme og fylde. Og appelsin bidrar med en herlig friskhet.

Det er en fordel å vende grønnsakene etpar ganger underveis, da blir de jevnere (gjennom)stekt. Jeg synes det enkleste er å ta formen ut av ovnen for å gjøre dette.

Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

Matrett Tilbehør, Vegetar
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 45 minutter
Total tid 55 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 grønn squash
  • 1 rød paprika
  • 1 stor løk
  • 1 appelsin
  • 6-8 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss kremet balsamico
  • hvitløkspepper
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 215 grader
  • Grønnsakene kuttes i ca 1 cm tykke skiver/terninger/strimler. Ha dem i en romslig ildfast form.
  • Sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over, samt kremet balsamico. Bland godt sammen, så alle grønnsakene blir dekket av oljen og balsamicoen. Dryss over litt salt og hvitløkspepper, og vend om.
  • Ovnsbakes i ca 45 minutter, til de er møre. Vend dem etpar ganger underveis, så blir de jevnere stekt.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating