Sesambakt laks

Sesambakt laks

Sesambakt laks har vært en stor favoritt hjemme hos oss gjennom flere år. Den er så utrolig enkel og rask å tilberede, og samtidig smaker den kjempegodt. Ungene elsker den!

Du rører kjapt sammen en smakfull saus av soyasaus, oystersaus og sesamolje, og brer denne over laksen. Toppes så med et dryss sesamfrø og hvitløkspepper. Det er soyasausen som i all hovedsak bidrar med salt i denne retten, så tilpass mengden etter type soyasaus og ønsket saltsmak.

Merk at oystersaus ofte inneholder gluten, dette gjelder de fleste jeg har funnet i vanlige matbutikker. Hvis du har behov for å bruke glutenfri oystersaus, anbefaler jeg å kjøpe dette hos asiatiske butikker, og sjekke innholdsfortegnelsen.

Server laksen med ris til, eventuelt risnudler, og grønnsaker etter ønske. Brokkoli, gulrøtter, erter, en god salat… I blant har vi også syltet ingefær til (slik som brukes til sushi), det er digg tilbehør!

Sesambakt laks passer godt både til hverdags, og når du får gode venner på middagsbesøk. Du kan veldig gjerne tilberede laksen på grillen også. Da bruker du bare en aluminiumsform som tåler varmen (i stedet for ildfast form), og sett den på grillrist.

Tips:

Hvis du sper soyasaus-blandingen med ca 2 dl vann, og heller det over laksen før ovnsbaking, blir det en kjempegod skysaus.

Sesambakt laks

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Asiatisk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 5-600 gr laksefilet
  • 2-3 ss soyasaus tamari / glutenfri
  • 2 ss oystersaus finnes som glutenfri
  • 1 ss sesamolje
  • sesamfrø
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader.
  • Del laksefileten i passe porsjonsstykker, om de ikke er ferdig oppdelt. Legg i en ildfast form. Bland soyasaus, sesamolje og oystersaus godt sammen i en skål, og fordel over fisken. Dryss sesamfrø og litt hvitløkspepper over.
  • Stek laksen i 12-15 minutter, til laksen er så vidt gjennomstekt.
  • Serveres med ris og ønskede grønnsaker til
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating