Lun potetsalat med tomater og rødløk

Lun potetsalat med tomater og rødløk

Er du glad i poteter, men ønsker tips til variasjon? Lag en deilig, lun potetsalat med tomater og rødløk!

Denne potetsalaten er herlig enkel, med surret rødløk, cherrytomater, soltørkede tomater og et dryss timian. Bruk kokefaste poteter med god smak, og behold veldig gjerne skallet på så lenge det er fint og delikat. Potetsalaten er ypperlig tilbehør til både kjøtt og fisk, og er flott å servere til en buffet.

Som tilbehør til en ordinær middag rekker oppskriften under omtrentlig til fire personer. Som del av en buffet rekker den til flere, gjerne seks til åtte personer, avhengig av hvor mye annet som serveres.

Og så må jeg jo si… Jeg synes poteten har fått et ufortjent dårlig rykte. Jovisst inneholder den endel karbohydrater i form av stivelse, men kroppen trenger det også. Poteter er uansett næringsrike, og har berget forfedrene våre fra både sult og død. Poteter er særlig rike på C-vitaminer, og har et bra innhold av potassium, jern og vitamin B6. Beholder du skallet på, får du med en god porsjon fiber også. Så lenge poteter inngår i et variert og sammensatt kosthold, er det all grunn til å spise dem med god samvittighet.

Lun potetsalat med tomater og rødløk

Matrett Salater, Tilbehør, Vegetar
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 25 minutter
Total tid 35 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg kokefaste poteter med fint skall (gjerne nypoteter eller Amandine)
  • 2 rødløk
  • extra virgin olivenolje
  • 200 gr cherrytomater
  • 3-4 ss soltørkede tomater hakkede, i olje
  • frisk timian evt tørket
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Vask potetene, og kutt dem i middels store terninger (3-4 cm) eller båter. Damp dem i en kasserolle med damprist og vann opp til risten, til de er helt møre (ca 25 minutter, kjenn med en skarp kniv at de er helt kokte). La dem få avkjøle seg litt.
  • Mens potetene damper, skrelles og kuttes rødløk i 1 cm tykke båter. Ha extra virgin olivenolje i en stekepanne, og surre rødløken til den er blank. Sett til side så lenge.
  • Cherrytomater deles i to.
  • Ha de lett avkjølte potetene i en romslig bolle, tilsett den surrede rødløken, hakkede soltørkede tomater og delte cherrytomater. Dryss over hakket frisk timian (eller tørket) og litt himalayasalt, og vend forsiktig sammen potetsalaten så smakene blir blandet.

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating