Gå tilbake

Peanøtt-cookies

Matrett Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 10 minutter
Porsjoner 20 stykk

Ingredienser

  • 2 middels store egg
  • 200 gr peanøttsmør grovt, gjerne saltet, av god kvalitet uten tilsatt olje
  • 50 gr akasiehonning
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 gr sjokolade 70% melkefri
  • (Hvis peanøttsmøret er uten salt tilsettes en fingerklype salt)

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 165 grader
  • Pisk egget sammen i en bakebolle. Tilsett peanøttsmør, akasiehonning og bakepulver, og bland sammen til en jevn deig.
  • Hakk sjokoladen forholdsvis smått, og bland inn i deigen
  • Legg bakepapir på en stekeplate. Bruk to skjeer til å sette jevnt store emner (ca 4 cm i diameter) på stekeplaten. Cookies'ene vil sige litt utover under stekingen. Bruk gjerne en slikkepott til å få ut alle deigrestene fra bollen, da deigen er litt klissete.
  • Stek cookies'ene i 10-12 minutter, til de er lett og fint gyldne i kantene
  • La dem avkjøles på stekebrettet