Mandler finmales i mandelkvern. Bruker du kokosmasse, finmales den i food processor, det tar bare noen sekunder.
Ha malte mandler og kokosmel i en bakebolle sammen med natron, malt nellik, malt ingefær, malt sort pepper og himalayasalt. Bland sammen.
Brunt sukker og egg piskes sammen med håndmikser, til sukkeret har løst seg opp
Kokosolje smeltes i en kasserolle - merk at den har smeltepunkt rundt 25 grader, så det skal ikke mye oppvarming til. Tilsett den smeltede kokosoljen i egg/sukkerblandingen gradvis under omrøring. Bland sammen med mandel- og kokosmelet til en jevn deig.
Dekk deigen med plast, og legg i kjøleskap 1-2 timer, så den blir litt fast og lettere å jobbe med. Eventuelt kan den lages dagen før, legges i kjøleskap, og tas frem en time før den skal bakes.
Forvarm stekeovnen til 170 grader
Utbaking
Finn frem en stekeplate og legg på bakepapir
Jeg deler opp deigen i mindre emner og triller til jevnt tykke pølser, som igjen deles i like store emner, og deretter trilles til kuler. Antall emner avhenger av hvor store kjeks du ønsker å lage - jeg lager dem ikke altfor store, slik at hver kjeks blir en god munnfull, men det er en smaksak.
Legg hver kule på stekebrettet, og trykk dem jevnt flate, ca 1/2 cm tykke. Form dem runde og jevne i kantene med hendene. Emnene trenger ikke stor avstand seg imellom, de vil ikke "sige" utover under steking.
Stek kjeksene i 10-12 minutter, til de er lett gyldne i kantene. Pass på at de ikke blir for mørke, da kan de få litt brentsmak.