Gå tilbake

Perfekt kokt ris!

Matrett Risretter, Tilbehør
Nasjonalitet Asiatisk, Japansk, Thai
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 8 minutter
Bløtlegging 1 time
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 5,2 dl vann
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Ha risen i kasserollen du skal koke den i, og fyll på rikelig med kaldt vann. La stå 30-60 minutter. Eventuelt bløtlegger du risen kvelden før (eller om morgenen) og setter i kjøleskap.
  • Når riskornene har blitt helt hvite (dvs gjennomtrukket av vann), er risen klar til koking
  • Hell av vannet som risen har ligget i bløt i. Skyll risen flere ganger i nytt, rent vann (minst 3-4 ganger), til vannet er så rent og klart som mulig.
  • Hell av siste skyllevannet, og tilsett friskt vann i henhold til oppskriften, samt etpar fingerklyper salt.
  • Legg på lokk, kok opp risen, og la den småkoke i ca 8 minutter. Juster varmen etter behov. Ikke rør i risen mens den koker!
  • Trekk kasserollen til side, behold lokket på, og la risen trekke i ca 10 minutter
  • La gjerne risen få dampe av uten lokk etpar minutter før servering