Gå tilbake

Pizzabunn av glutenfri surdeig

Matrett Pizza
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 2 pizza

Ingredienser

Oppmating av surdeigen

  • 100 gr glutenfri surdeigsstarter
  • 100 gr vann
  • 45-50 gr bokhvetemel
  • 45-50 gr fullkorn rismel

Selve deigen

  • 350 gr vann
  • 15 gr fiberhusk
  • ca 300 gr glutenfri surdeigsstarter  ferdig matet, se over
  • 75 gr maismel
  • 75 rismel fullkorn
  • 75 gr potetmel
  • 75 gr maisenna
  • 2 ts himalayasalt  evt havsalt

Instruksjoner

Oppmating av surdeigen

  • Ha surdeigsstarter, vann, bokhvetemel og rismel i en egen liten bolle, bland sammen, og sett til side så lenge

Selve deigen

  • Ha vannet i bollen på kjøkkenmaskinen, og tilsett fiberhusk (gjør det raskt, for det begynner fort å klumpe seg). Kjør godt sammen i 5-10 minutter, til en helt jevn og geleaktig masse.
  • Tilsett surdeigsstarteren (fra oppmating av surdeigen), og kjør sammen i 5-10 minutter til
  • Imens blandes maismel, rismel, potetmel, maisenna og salt sammen i en bolle
  • Tilsett melblandingen litt og litt, mens kjøkkenmaskinen kjører på lav hastighet. Pass på at alt melet blir skikkelig blandet med fiberhuskmassen.
  • Når alt melet er tilsatt, kjøres deigen sammen på god hastighet i 5-10 minutter til
  • Skrap ned deigen med slikkepott til en "haug", og legg plastfolie oppå deigen så den blir mest mulig dekket og ikke tørker ut under hevingen
  • La deigen heve i 7-8 timer, tildekket

Utbaking og steking

  • Forvarm stekeovnen til 250 grader (over/undervarme)
  • Del deigen i to, og legg på hvert sitt stekebrett med bakepapir
  • Fyll litt kaldt vann i en skål, til å væte hendene med, det vil gjøre det enklere å trykke ut deigen og få den jevn
  • Ha vann på hendene, og trykk ut hvert deigemne til en jevnt tynn bunn, så tynn du klarer uten at det bli hull i deigen. Den skal bli ca 1/2-1 cm tykk. Ha mer vann på hendene underveis og ved behov.
  • Ha på pizzasaus etter ønske, og ønsket fyll
  • Stek en pizza om gangen, på nederste rille i ca 15 minutter, til pizzaen har sprø og lett gylden kant