Gå tilbake

Risotto med kylling og bacon

Matrett Risretter
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 liter kyllingkraft  1 liter vann + 2 terninger kyllingbuljong
  • 150 gr bacon gjerne kyllingbacon
  • 600 gr kylling lårfilet
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • 350 gr risottoris  f.eks arborio
  • 2 dl hvitvin  gjerne pinot gris
  • 2 ss klarnet smør kan droppes
  • havsalt
  • pepper
  • persille hakket

Instruksjoner

  • Kok opp kyllingkraft, og hold den varm på lav varme under lokk
  • Bacon kuttes i 1 cm strimler på tvers, kylling kuttes i 1-2 cm terninger/strimler
  • Stek først bacon i litt extra virgin olivenolje, til den er lett brunet. Ha over i en bolle så lenge.
  • Stek kyllingen i litt extra virgin olivenolje, til den er gjennomstekt. Ha over i bollen sammen med baconet.
  • Løken finhakkes, og surres i en romslig kasserolle i extra virgin olivenolje på middels varme 3-4 minutter, til løken er blank og myk
  • Tilsett risottorisen, la steke etpar minutter
  • Tilsett hvitvin, og la det småkoke til vinen er nesten kokt inn, rør av og til ved behov
  • Tilsett varm kyllingkraft porsjonsvis, ca 1/4 om gangen cirka hvert femte minutt. Sørg for at risottoen hele tiden småkoker, slik kokeprosessen ikke stopper opp. Rør ved behov, juster eventuelt varmen etter behov. Når første ladning med kraft har nesten kokt inn tilsettes ny porsjon, til all kraften er brukt opp, og risen er kokt med en litt "al dente" kjerne. Det tar ca 20-25 minutter totalt å koke risottorisen ferdig, smak på den for å sjekke at den er akkurat passe kokt slik du ønsker den.
  • Tilsett eventuelt klarnet smør mot slutten av koketiden
  • Bland inn stekt bacon og kylling
  • Smak til med salt og pepper
  • Dryss over hakket persille ved servering