Kok opp kyllingkraft, og hold den varm på lav varme under lokk
Bacon kuttes i 1 cm strimler på tvers, kylling kuttes i 1-2 cm terninger/strimler
Stek først bacon i litt extra virgin olivenolje, til den er lett brunet. Ha over i en bolle så lenge.
Stek kyllingen i litt extra virgin olivenolje, til den er gjennomstekt. Ha over i bollen sammen med baconet.
Løken finhakkes, og surres i en romslig kasserolle i extra virgin olivenolje på middels varme 3-4 minutter, til løken er blank og myk
Tilsett risottorisen, la steke etpar minutter
Tilsett hvitvin, og la det småkoke til vinen er nesten kokt inn, rør av og til ved behov
Tilsett varm kyllingkraft porsjonsvis, ca 1/4 om gangen cirka hvert femte minutt. Sørg for at risottoen hele tiden småkoker, slik kokeprosessen ikke stopper opp. Rør ved behov, juster eventuelt varmen etter behov. Når første ladning med kraft har nesten kokt inn tilsettes ny porsjon, til all kraften er brukt opp, og risen er kokt med en litt "al dente" kjerne. Det tar ca 20-25 minutter totalt å koke risottorisen ferdig, smak på den for å sjekke at den er akkurat passe kokt slik du ønsker den.
Tilsett eventuelt klarnet smør mot slutten av koketiden
Bland inn stekt bacon og kylling
Smak til med salt og pepper
Dryss over hakket persille ved servering