Kok opp kyllingkraft, og hold den varm på lav varme under lokk
Rekene skrelles og settes til side
Løken finhakkes, og surres i en romslig kasserolle i extra virgin olivenolje på middels varme 3-4 minutter, til løken er blank og myk
Tilsett risottorisen, la steke etpar minutter
Tilsett hvitvin, og la det småkoke til vinen er nesten kokt inn, rør av og til ved behov
Tilsett varm kyllingkraft porsjonsvis, ca 1/4 om gangen cirka hvert femte minutt. Sørg for at risottoen hele tiden småkoker, slik kokeprosessen ikke stopper opp. Rør ved behov, og juster varmen etter behov. Når første ladning med kraft har nesten kokt inn tilsettes ny porsjon, til all kraften er brukt opp, og risen er kokt med en litt "al dente" kjerne. Det tar ca 20-25 minutter totalt å koke risottorisen ferdig, smak på den for å sjekke at den er akkurat passe kokt slik du ønsker den.
Mot slutten av koketiden tilsettes de frosne ertene, bland sammen, og la det småkoke etpar minutter til
Smak til med næringsgjær, karripulver, himalayasalt og hvitløkspepper
Toppes med reker, og litt god sitronolje