Gå tilbake

Risotto med reker, erter og karri (melkefri)

Matrett Fisk & sjømat, Risretter
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 30 minutter
Koke/steketid 30 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 3 personer

Ingredienser

  • 1 liter kyllingkraft (1 liter vann + 2 terninger kyllingbuljong)
  • 1-1,2 kg reker med skall (ferske, eller frosne som tines først)
  • 1 løk
  • 5 ss extra virgin olivenolje
  • 350 gr risottoris (f.eks arborio)
  • 2 dl hvitvin (gjerne pinot gris)
  • 200 gr grønne erter dypfryste
  • 2 ss næringsgjær (kan droppes, men anbefales)
  • 1,5-2 ts karripulver (smakes til)
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper
  • 2-3 ss sitronolje

Instruksjoner

  • Kok opp kyllingkraft, og hold den varm på lav varme under lokk
  • Rekene skrelles og settes til side
  • Løken finhakkes, og surres i en romslig kasserolle i extra virgin olivenolje på middels varme 3-4 minutter, til løken er blank og myk
  • Tilsett risottorisen, la steke etpar minutter
  • Tilsett hvitvin, og la det småkoke til vinen er nesten kokt inn, rør av og til ved behov
  • Tilsett varm kyllingkraft porsjonsvis, ca 1/4 om gangen cirka hvert femte minutt. Sørg for at risottoen hele tiden småkoker, slik kokeprosessen ikke stopper opp. Rør ved behov, og juster varmen etter behov. Når første ladning med kraft har nesten kokt inn tilsettes ny porsjon, til all kraften er brukt opp, og risen er kokt med en litt "al dente" kjerne. Det tar ca 20-25 minutter totalt å koke risottorisen ferdig, smak på den for å sjekke at den er akkurat passe kokt slik du ønsker den.
  • Mot slutten av koketiden tilsettes de frosne ertene, bland sammen, og la det småkoke etpar minutter til
  • Smak til med næringsgjær, karripulver, himalayasalt og hvitløkspepper
  • Toppes med reker, og litt god sitronolje