Gå tilbake

Seriøst gode poteter!

Matrett Tilbehør
Nasjonalitet Britisk
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 45 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg poteter gjerne Folva
  • 100 gr andefett
  • havsalt evt himalayasalt
  • tørket rosmarin

Instruksjoner

  • Medium store poteter skrelles og kuttes i fire, de skal være ca 4-5 cm i størrelse.
  • Ha potetene i en kasserolle, og dekk så vidt med lettsaltet vann. Kokes i 5-6 minutter, så de blir litt møre helt ytterst.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Ha de forkokte potetene i en romslig dørslag, og rist godt noen ganger. Da vil overflaten på potetene bli "skrapet" opp litt, og potetene får sjangs til å bli sprøere utenpå når de er ferdig stekt.
  • Ha andefettet i en romslig ildfast form eller dypt stekebrett, og sett i ovnen noen minutter så fettet smelter
  • Legg potetene forsiktig i andefettet så det ikke skvetter. Vend potetene så de dekkes av fettet. Dryss over litt salt og rosmarin.
  • Potetene stekes i totalt 45-50 minutter. Vend dem 2-3 ganger underveis, så de blir brunet på alle sider.