Gå tilbake

Sitronbakt torsk med dill

Matrett Fisk & sjømat
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 5-600 gr torskefilet
  • extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saft + skall
  • havsalt evt himalayasalt
  • hvitløkspepper
  • dill fersk eller tørket

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader 
  • Legg fisken i en ildfast form. Sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over. Sitronen vaskes godt, rasp sitronskall over med fint rivjern. Dryss over salt, litt hvitløkspepper, og dill.
  • Bakes I 12-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg

Notater

Du kan bruke andre typer fisk etter ønske. Enten annen hvit fisk, eller laks eller ørret.