Sitronbakt torsk med dill

Sitronbakt torsk med dill

Jeg må si det var en befrielse å spise masse fisk til middag igjen nå på nyåret, etter alle kjøttmiddagene i julen. Så langt i januar har jeg rukket å lage to runder av denne oppskriften på sitronbakt torsk med dill. Rett og slett fordi den er så enkel og god! Først runde ble servert med ovnsbakt potet og søtpotet til, andre runde fikk følge av glutenfri pasta og grønnsaker. «Stekeskyen» bruker du som en frisk og god saus til.

Ofte har jeg ambisjoner om å ha noen fiskemiddager innimellom i romjulsdagene. Men så blir det så store mengder kjøtt til overs – for man beregner gjerne litt rause porsjoner – og så må jo restene også spises opp… Jeg misliker veldig å kaste mat. Men så kommer januar, og da tar jeg igjen fiskemiddagene i rikelig monn.

Du ikke bruke torsk. Det meste av hvit fisk vil passe godt i denne oppskriften, og ellers også laks eller ørret om du heller foretrekker det. Tilpass steketiden etter tykkelsen på fisken.

Sitronbakt torsk med dill

Matrett Fisk & sjømat
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 5-600 gr torskefilet
  • extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saft + skall
  • havsalt evt himalayasalt
  • hvitløkspepper
  • dill fersk eller tørket

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader 
  • Legg fisken i en ildfast form. Sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over. Sitronen vaskes godt, rasp sitronskall over med fint rivjern. Dryss over salt, litt hvitløkspepper, og dill.
  • Bakes I 12-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg

Notater

Du kan bruke andre typer fisk etter ønske. Enten annen hvit fisk, eller laks eller ørret.
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating