Go Back

Sjokolademuffins uten hvete og melk

Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl rårørsukker
  • 1 dl eplejuice
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl rismel
  • 5 ss bakekakao

Valgfritt (til topping eller i selve røren)

  • 50 gr mørk sjokolade 70% melkefri

Instruksjoner

  • Pisk egg og rårørsukker til eggedosis i en kjøkkenmikser
  • Tilsett eplejuice, extra virgin olivenolje, bakepulver og vaniljeekstrakt, mens mikseren kjører på lav hastighet
  • Tilsett rismel og kakao, og bland sammen til en jevn kakerøre (hvis du vil ha hakkede sjokoladebiter i selve røren, tilsettes dette nå)
  • La røren stå og godgjøre seg i 15-20 minutter
  • Forvarm stekeovnen til 175 grader
  • Fordel røren i muffinsformer (som helst er satt i muffinsbrett, så de ikke velter)
  • Toppes eventuelt med hakket sjokolade
  • Stekes i 18-20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte
  • Avkjøles på rist