Sjokolademuffins uten hvete og melk

Sjokolademuffins uten hvete og melk

Det nærmer seg 17. mai – barnas dag, og den store kakedagen! Kanskje skal du bake til et arrangement eller et selskap, og trenger en lettvinn kakeoppskrift som tar hensyn til allergier eller intoleranser. Da er muffins veldig hendige. Her er en enkel oppskrift på sjokolademuffins uten hvete og melk, basert på ingredienser som er enkle å få tak i.

I denne oppskriften har jeg brukt rismel, som er nøytralt på smak. Rismel finnes nå på de fleste matbutikker (i «allergihyllen»). Og som væske bruker jeg rett og slett eplejuice. Det tåles av de fleste. Sukkermengden er moderat, og jeg bruker rårørsukker. Har du ikke rårørsukker, kan du fint bruke vanlig hvitt sukker.

Jeg foretrekker å bruke muffinsformer av silikon, og så setter jeg dem i muffinsbrett. Da står de stødig, og risikerer ikke å velte når du fyller formene eller setter brettet i ovnen.

Røren bør stå en stund og godgjøre seg, som angitt i oppskriften under, så rismelet rekker å trekke til seg litt væske. Hvis du bruker papirformer, så bør du i alle fall bruke doble former (to former pr sjokolademuffins).

Hvis du ønsker, kan du hakke mørk melkefri sjokolade og toppe muffinsene med, før de stekes. Da vil sjokoladen smelte under steking, og bli nærmest som et tynt lag glasur (som på bilde). Etter avkjøling i romtemperatur, kan du sette muffinsene i kjøleskap, da vil sjokoladen stivne til et tynt sjokoladelag på toppen. Alternativt kan du blande hakket sjokolade inn i selve røren.

Sjokolademuffins holder seg greit i kjøleskap en dag eller to. Skal de oppbevares lenger, anbefaler jeg at de fryses ned, for så å tas opp for tining i romtemperatur.

Sjokolademuffins uten hvete og melk

Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 dl rårørsukker
  • 1 dl eplejuice
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl rismel
  • 5 ss bakekakao

Valgfritt (til topping eller i selve røren)

  • 50 gr mørk sjokolade 70% melkefri

Instruksjoner

  • Pisk egg og rårørsukker til eggedosis i en kjøkkenmikser
  • Tilsett eplejuice, extra virgin olivenolje, bakepulver og vaniljeekstrakt, mens mikseren kjører på lav hastighet
  • Tilsett rismel og kakao, og bland sammen til en jevn kakerøre (hvis du vil ha hakkede sjokoladebiter i selve røren, tilsettes dette nå)
  • La røren stå og godgjøre seg i 15-20 minutter
  • Forvarm stekeovnen til 175 grader
  • Fordel røren i muffinsformer (som helst er satt i muffinsbrett, så de ikke velter)
  • Toppes eventuelt med hakket sjokolade
  • Stekes i 18-20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte
  • Avkjøles på rist
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating