Sjokobanan fristelse

Sjokobanan fristelse

Sjokobanan fristelse er en veldig enkel, kjapp, sunn og snopete oppskrift som du lager på ett minutt. Du moser banen sammen med øvrige ingredienser, så er den klar til servering. Den passer både som dessert, mellommåltid og til frokost, og vil uansett kunne nytes med veldig god samvittighet.

Banan er en god kilde til fiber, potassium, vitamin B6 og vitamin C, samt ulike antioksidanter og verdifulle plantestoffer. Og ellers er jo banan en fantastisk hendig frukt, innpakket i sin egen emballasje!

Kakao er svært rik på antioksidanter, herunder ulike helsefremmende polyfenoler. Og mineraler som fosfor, jern, potassium, kopper og magnesium. Jeg har lest at kakao inneholder hele 400 ulike helsebringende komponenter… Så det er all grunn til å innlemme denne supre råvaren i kostholdet på jevnlig basis. Jeg inntar kakao så og si daglig, i det minste tilsatt i morgenkaffen sammen med gode krydderier og blackstrap melasse til søtning.

Extra virgin olivenolje er kaldpresset olivenolje, hvor verdifulle næringsstoffer fra oliven er ivaretatt. Du gjenkjenner kaldpresset olivenolje på den skarpe, pepperaktige smaken/opplevelsen du får i halsen om du inntar den i ren utgave… Denne oljen er rik på antioksidanter, blant annet betennelsesdempende oleocanthal, samt oleuropein, et stoff som kan forhindre at det dårlige kolesterolet (LDL) oksiderer.

Det er forresten anbefalt å innta etpar spiseskjeer kaldpresset olivenolje daglig. Det gjør jeg ofte som del av min morgenrutine (som et «kosttilskudd»), men da har jeg alltid et glass kaldt vann å skylle ned med, mellom hver munnfull, nettopp på grunn av skarpheten i oljen.

Akasiehonning er selvfølgelig valgfritt å bruke, du kan også lage oppskriften uten, for færre karbohydrater. Når det er sagt, har akasiehonning lav glykemisk indeks, rundt 30. Det vil si at den i liten grad bidrar til blodsukkerstigning. Jeg bruker derfor ofte akasiehonning som søtning i mange sammenhenger.

Hvis du lager sjokobanan fristelse til frokost, kan du med fordel toppe den med nøtter eller frø, som på bildet. Da blir den enda mer mettende og næringsrik.

Sjokobanan fristelse

Matrett Digg med sjokolade, Frokost, Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

 • 1 moden banan middels stor
 • 2 ss kakao
 • 2 ss extra virgin olivenolje
 • 1-2 ts akasiehonning om ønskelig, for ekstra sødme
 • 1 fingerklype havsalt

Topping (valgfritt)

 • Nøtter
 • Frø
 • Kokosflak eller -masse

Instruksjoner

 • Mos banan
 • Tilsett øvrige ingredienser, og bland sammen
 • Toppes med nøtter og/eller frø etter ønske, evt kokosflak/kokosmasse

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating